digisport.ro: Suntem primii in grupa, dar urmeaza cele mai grele meciuri! Clasamentul si programul Romaniei

VIDEO Romania - Feroe 1-0. Tricolorii si-au pastrat prima pozitie in clasamentul grupei F din preliminariile pentru Euro 2016 dupa un succes la limita obtinut duminica seara, la Ploiesti, contra reprezentativei Insulelor Feroe. Urmeaza insa cele mai grele 3 meciuri din actuala campanie, nu doar din cauza adversarilor, ci mai ales a programului. Cele 3 dispute sunt decisive pentru calificare.
Urmatorul joc oficial al formatiei antrenate de Anghel Iordanescu va avea loc la Belfast, pe 13 iunie, pe terenul Irlandei de Nord. Britanicii au un parcurs surprinzator in actualele preliminarii si ocupa locul al doilea in grupa. Au jucat doar doua partide pe teren propriu si pe ambele le-au castigat, 2-0 cu Feroe si 2-1 cu Finlanda.
In septembrie Romania urmeaza sa joace poate cele mai importante meciuri intr-un interval de doar trei zile. Mai intai se va deplasa la Budapesta, pe 4 septembrie, pentru returul cu Ungaria. In tur, la Bucuresti, a fost 1-1. Maghiarii au disputat deja trei partide pe teren propriu, inregistrand o victorie, 2-1 cu Finlanda, o remiza, 0-0 cu Grecia, si o infrangere, 1-2 cu Irlanda de Nord.
Pe 7 septembrie la Bucuresti vine Grecia, ultima clasata in acest moment, cu doar doua puncte, dar oricand capabila de un meci mare. Daca din aceste trei meciuri iesim cu bine, reusind rezultate favorabile, sansele de calificare directa la turneul final din Franta vor fi extrem de mari. Asta deoarece in ultimele doua dispute din grupa avem adversari teoretic mult mai accesibili, urmand sa jucam acasa cu Finlanda, pe 8 octombrie, si in Insulele Feroe, pe 11 octombrie.
Programul Romaniei pana la finalul preliminariilor pentru CE 2016:
13 iunie: Irlanda de Nord " ROMÂNIA
4 septembrie: Ungaria " ROMÂNIA
7 septembrie: ROMÂNIA " Grecia
8 octombrie: ROMÂNIA " Finlanda
11 octombrie: Feroe " ROMÂNIA
CLASAMENT

1. Romania " 13 p.
2. Irlanda N. " 12 p.
3. Ungaria " 8 p.
4. Finlanda " 4 p.
5. I-le Feroe " 3 p.
6. Grecia " 2 p.