DESCOPERA.RO: Jack LaLanne: omul care ne-a revolutionat corpul si sanatatea (Autor : Nicu Parlog )- continuare -
Lupta cu prejudecatile si obiceiurile alimentare proaste
Acolo, in acea sala personala din Oakland, California, Jack era prezent in fiecare zi pentru a superviza exercitiile fizice dezvoltate de el insusi si de a oferi in paralel consiliere in domeniul nutritiei sportive si al alimentatiei corecte. Nu i-a fost deloc usor!
Caci astazi, chiar daca am zambi la asemenenea motivatii si explicatii, mai multe cadre emdicale din acele vremuri incepusera o campanie de avertizare a pacientilor proprii pe care-i sfatuiau la modul cel mai serios sa stea departe de sala lui LaLanne, caci era o ocupatie despre care nimeni nu auzise nimic pana atunci!
In plus, in conceptiile acelorasi cadre medicale, Jack LaLanne era nimic altceva decat un fanatic al exersarii cu greutati, iar exercitiile recomandate de el va pot provoca dezvoltarea muschilor alaturi de alte probleme grave de sanatate.
Timpul avea sa le demonstreze medicilor cat de mult gresisera.
- Pe atunci, multi oameni credeau ca sunt un sarlatan sau un nebun. Doctorii erau impotriva mea la modul cel mai nebunesc posibil - ajunsesera sa le spuna oamenilor ca lucrul cu greutati la sala le provoaca infarct si impotenta, declara in interviurule sale Jack LaLanne. Insa atletul nu se dadea deloc batut. LaLanne a fost cel care a inventat primele sisteme cu scripeti si greutati, primele aparate cu rol multiplu pentru exersarea musculaturii, aparate care astazi sunt nelipsite in orice sala de fitness si culturism.
Tot atunci, in anii sai de glorie, LaLanne incuraja si femeile sa faca exercitii cu greutati moderate, starnind iarasi oprobiul public si fiind acuzat deschis ca ar fi vrut sa le transforme pe femei in niste monstri musculosi cu alura si aspect masculin. La fel, Jack a stiut cum sa-si apere cauza si ideile, iar perseveranta sa l-a dus spre culmi nebanuite ale succesului.
Astfel incat intre anii 1980-1990, reteaua sa de Health Spa-uri din Europa insuma peste 200 de astfel de sali. A cochetat si cu wrestlingul profesionist inca din primii sai ani de activitate, asa ca multi dintre primii sai promotori si sustinatori erau wrestler-ii profesionisti care-i frecventau asiduu salile si-i urmau sfaturile.

(Va urma)