vindecaviata.wordpress.com: VINDECAREA SPIRITUALA A OBEZITATII
Excesul de grasime indica faptul ca, inconstient, persoana afectata cauta si vrea sa se izoleze in comunicarea sa cu exteriorul, ori ca exista o emotie sau un sentiment prizonier, izolat in interiorul ei, pe care nu vrea sa-l vada. Prin obezitate, cauta o forma de protectie pe care o acumuleaza continuu prin gandurile cele mai profunde. Sunt persoane care doresc sa se apropie de oamenii pe care ii iubesc si in acelasi timp le este frica. Isi camufleaza frica de a fi expusi, vulnerabilitatea lor si in acelasi timp vor sa evite sa fie raniti prin remarci, critici si situatii inconfortabile, mai ales cele de natura sexuala. Daca au trait o situatie traumatizanta in legatura cu sexualitatea lor, femeile isi dezvolta foarte mult coapsele iar barbatii burta, in ideea de a-si proteja organele genitale.
Greutatea excesiva reprezinta o metoda si de protectie. Individul doreste sa se protejeze importiva ranilor sufletesti, sarcasmelor, criticilor, de multe ori el se teme de viata.
Atunci cand ne simtim stingheri si in nesiguranta ne ingrasam cateva kg.
Obezitatea apare de asemenea la oamenii care vor sa posede cat mai mult, sau la cei care se cramponeaza de trecut. Obezitatea poate sa apara si atunci cand exista un dezechilibru, o revolta fata de anturaj sau fata de situatii de care nu mai vrem sa ne aducem aminte. Alimentele pe care le mancam reprezinta de fapt si o hrana emotionala. Atunci cand mancam in exces, o facem pentru a umple un vid interior, singuratatea sau izolarea pe care o traim.
Obezitatea poate sa ne arate ca traim o mare insecuritate atat la nivel emotional, cat si la nivel material si in mod inconstient avem nevoie sa inmagazinam pentru a evita lipsurile care pot sa apara.
Obezitatea poate sa apara dupa un mare soc emotional sau dupa o pierdere importanta si vidul care apare este foarte dificil de suportat. Persoanele care sufera de obezitate au impresia ca nu reprezinta o greutate intr-o anumita situatie.
Obezitatea poate sa ne demonstreze ca ne simtim limitati in diferite aspecte din viata si atunci corpul nostru, pentru a echilibra aceasta situatie, se mareste. De asemenea daca sunt o persoana care acumuleaza ganduri, emotii sau obiecte, atunci si corpul meu acumuleaza. Ar trebui sa ma intreb care sunt beneficiile mele daca am un surplus de greutate, care sunt activitatile pe care le pot astfel evita pentru ca ele imi starnesc teama, care sunt persoanele de care eu ma pot astfel izola. Un alt aspect important de luat in considerare: care este pericolul pe care l-as putea trai daca as avea greutatea ideala?
Iata dupa Valeriu Popa care sunt cauzele spirituale ale obezitatii si afirmatiile care schimba tiparele ce atrag obezitatea:
CMP= cauza mentala a problemei
NMG = noul model de gandire
C.M.P. : Emotivitate excesiva. Adesea arata frica si nevoie de protectie. Frica poate fi mascata de o furie exterioara si o rezistenta in a ierta.
N.M.G. : Sunt protejat de insasi iubirea Divina. Sunt in siguranta intotdeauna. Sunt dornic sa cresc si sa imi asum responsabilitatile vietii. Ii iert pe toti, iar acum imi formez propria viata asa cum mi-o doresc. Sunt in deplina siguranta.
- Obezitate maini
C.M.P. : Furia unei iubiri refuzate.
N.M.G. : E bine pentru mine sa creez toata iubirea pe care mi-o daruiesc.
- Obezitate pantec
C.M.P. : Furia unei hraniri refuzate.
N.M.G. : Ma hranesc cu hrana spirituala. Sunt liber si pe deplin multumit.
- Obezitate solduri
C.M.P. : Furii incapatanate, remanente fata de parinti.
N.M.G. : Sunt dornic sa uit trecutul. E mai bine pentru mine sa depasesc limitarile parintilor.
- Obezitate coapse, pulpe
C.M.P. : Manii copilaresti pastrate inca. Furie fata de tata.
N.M.G. : Imi vad tatal ca pe un copil neiubit si-l iert usor. Amandoi suntem liberi.
- Obezitate - grasime
C.M.P. : Frica. Nevoia de ocrotire. Fuga fata de sentimente. Nesiguranta. Autorespingere. In cautarea implinirii.
N.M.G. : Sunt in pace cu propria-mi fiinta si cu propriile mele emotii si trairi. Sunt in siguranta acolo unde sunt. Imi creez propria siguranta. Ma iubesc si ma accept exact asa cum sunt.

AFIRMATII VINDECATOARE
Ma simt protejat(a) de iubirea divina.
Sunt in siguranta.
Imi asum responsabilitatea pentru propria mea viata asa cum mi-o doresc.
Ma alimentez cu hrana spirituala.Ma simt satisfacut(a).
Imi iert trecutul. Imi trascend limitarile parintilor mei.
Eu sunt suficient(a).
Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

PLANTE VINDECATOARE
Anghinare, papadie, soc, urzica, iedera, coacaz, rozmarin, busuioc, cimbru, ienupar, matase de porumb, codite de cirese, sanziene, patrunjel, leustean.

APELARI ANGELICE
Iisus,Arhanghelii Rafael,Mihail,ingerii iertarii,impacarii,intelepciunii,iubirii,ai vindecarii,ingerii pazitori

RUGACIUNE VINDECATOARE
Arhanghel Rafael te rog sa ma ajuti sa ma simt iubit(a) si protejat(a) de Dumnezeu .
Dragi ingeri si Arhangheli va rog sa ma ajutati sa ma iert pe mine si pe ceilalti,sa imi asum responsabilitatile vietii si sa am de acum puterea de a-mi crea viata asa cum mi-o doresc!
Va rog sa imi ajutati sa ma iubesc si sa ma accept asa cum sunt,sa ma simt in pace cu propria-mi fiinta si cu emotiile si sentimentele mele.
Multumesc, amin!