sport.bzi.ro : Fara pasi gresiti! Romania este condamnata sa nu piarda in Finlanda

Astazi, de la ora 21.45, Romania va intalni, in deplasare, Finlanda, in a treia etapa a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2016 • Romanii se confrunta cu mari probleme de efectiv inaintea acestui meci
Romanii nu si-au revenit inca din socul remizei cu Ungaria de sambata de pe Arena Nationala, dar trebuie sa scoata macar o remiza in Finlanda pentru a nu-si complica viata in Grupa F. Astazi, de la ora 21.45 (in direct pe TVR 1 si TVR HD), Romania va intalni Finlanda, in a treia etapa a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2016.
Finlanda - Romania va fi un meci extrem de interesant intre doua echipe care au ca obiectiv calificarea la Euro 2016. Ambele reprezentative vin dupa un rezultat de 1-1, finlandezii remizand cu grecii, iar romanii cu ungurii. Dupa 2 meciuri disputate, echipa lui Mixu Paatelainen are 4 puncte in clasament, iar a lui Victor Piturca tot 4 puncte. Finlanda are un palmares foarte slab in fata "tricolorilor", pe care nu au reusit sa-i invinga niciodata, desi au jucat de 8 ori (0 victorii, 2 egaluri, 6 infrangeri, 3-23). Ambele formatii vor mai juca un singur meci in acest an, gazdele cu Ungaria, iar oaspetii cu Irlanda de Nord. Egalul nu avantajeaza nicio echipa, dar e de asteptat ca ambele echipe sa joace prudent. Va fi un meci echilibrat, fiind de asteptat sa se joace pe contre. Oaspetii au multi jucatori indisponibili, cel mai important fiind Marica. S-au dus anii cand romanii ii invingeau pe scandinavi cu scorul de 9-0, acum si o victorie la limita e greu de obtinut.
Romanii se confrunta cu mari probleme de efectiv inaintea acestui meci. Dorin Goian a suferit o ruptura a muschiului peronian in meciul cu Ungaria si a fost inlocuit cu Bogdan Mitrea de la FC Viitorul. Dragos Grigore (traumatism tendoane extensori), Lucian Sanmartean (contractura la ischiogambierii de la coapsa stanga) si Alexandru Maxim (contuzie genunchi) au avut mici probleme medicale dupa partida cu Ungaria, dar sunt apti pentru jocul cu Finlanda. Ciprian Marica a revenit dupa o etapa de suspendare, dar nu va putea juca impotriva finlandezilor, fiind accidentat.
"Niciun meci nu este decisiv in perioada aceasta. Avem nevoie de victorie in Finlanda, asa cum am fi vrut sa fie si cu Ungaria, pentru a putea sa acumulam, pana la finalul anului, cat mai multe puncte, sa avem sanse sa ne calificam pe primul loc. In ceea ce priveste situatia domnului Piturca, lucrurile sunt lamurite. Ramane si dupa meciul cu Finlanda! Nu pot da insa mai multe detalii, pentru a nu deteriora atmosfera de unitate din cadrul lotului", a declarat presedintele FRF, Razvan Burleanu.
De partea cealalta, finlandezii au tot lotul valid pentru aceasta partida. "Grupa este echilibrata, vor mai fi destule meciuri egale si surprize. Irlanda de Nord are sase puncte, Romania a ramas cu victoria din Grecia, plus egalul cu Ungaria. Daca vom fi concentrati, energici si vom specula situatiile care se vor ivi, putem invinge Romania. Cu siguranta nu va fi un meci mai usor decat cel pe care l-am avut cu Grecia, ci macar la fel de greu, daca nu mai greu. Vom intalni o echipa puternica, periculoasa pe contraatac, cu jucatori tehnici si rapizi. Avem o sansa buna sa castigam, trebuie sa ne gandim la victorie. Totusi, n-as fi suparat daca nu am castiga, as fi multumit sa nu pierdem meciul cu Romania", a spus selectionerul gazdelor, Mixu Paatelainen.

Echipe probabile

Finlanda: Maenpaa - Arkivuo, Toivio, Moisander, Hurme - Sparv - Ring, Riski, Eremenko, Hetemaj - Pukki. Selectioner: Mixu Paatelainen.
Romania: Tatarusanu - Luchin, D. Grigore, Gardos, Rat - Chiriches, Hoban - Torje, Sanmartean, Tanase - B. Stancu. Selectioner: Victor Piturca.
Arbitri: Paolo Tagliavento - Lorenzo Manganelli, Mauro Tonolini (toti din Italia)

Clasament Grupa F

1. Irlanda de Nord - 6p
2. Finlanda - 4p
3. Romania - 4p
4. Grecia - 1p
5. Ungaria - 1p
6. Insulele Feroe - 0p

Programul meciurilor de astazi

Insulele Feroe - Ungaria (Torshavn, 21.45), Digi Sport 2
Finlanda - Romania (Helsinki, 21.45), TVR 1
Grecia - Irlanda de Nord (Pireu, 21.45), Digi Sport 3