INTERVIU I "Steaua ne respecta mai mult acum". Discutie cu Larsen, portarul norvegienilor, despre Palatul Parlamentului, "fundasul chel de pe stanga" si Aktobe, "o echipa mai slaba"
• Adam Kwarasey Larsen (26 de ani), portarul echipei Stromsgodset, a acordat un interviu la finalul meciului de pe National Arena. Goalkeeperul ghanez a vorbit despre sansele pe care le-a avut formatia sa in aceasta dubla mansa, dar a avut si un remarcat de la clubul din Ghencea
• Steaua s-a impus cu 2-0 (0-0) miercuri seara, pe National Arena, in mansa secunda a turului doi preliminar din Liga Campionilor. La Drammen, elevii lui Constantin Galca reusisera sa castige cu 1-0 (0-0)
• In turul al treilea preliminar, Steaua va intalni gruparea Aktobe (Kaz). Daca se califica, va juca in play-off-ul Ligii Campionilor

xxx

Adam Kwarasey Larsen (26 de ani, 1,88 m, 85 kg) este portarul care a aparat buturile echipei Stromsgodset Drammen in meciurile impotriva Stelei. Goalkeeperul detine atat cetatenie ghaneza, cat si norvegiana, fiind nascut intr-o familie mixta, cu mama avand origini vikinge. La Campionatul Mondial din Brazilia, Larsen a fost in poarta reprezentativei Ghanei la partida de deschidere. Africanii au fost invinsi cu 2-
La finalul meciului de miercuri seara, castigat de Steaua cu 2-0, portarul isi facea datoria de fotbalist profesionist si acorda declaratii la cald jurnalistilor nordici. Pentru jucatorul campioanei Norvegiei, aceasta a fost a doua deplasare in Romania. El a facut parte din lotul formatiei Valerenga, care a intalnit echipa din Ghencea in editia 2005-2006 a Cupei UEFA. Vizibil abatut si obosit, acesta a acordat si un scurt interviu reporterilor ProSport aflati la zona mixta. Totul in timp ce unii fotbalisti din lotul Stelei au preferat sa-si invioreze timpanele ascultand muzica la casti in timp se duceau agale sa-si recapete tonusul muscular in fotoliile autocarului.

- Salut, Adam. Cum a fost sa jucati impotriva unei echipe precum Steaua, obisnuita cu grupele Ligii Campionilor si cu fazele avansate ale Ligii Europa?
- A fost dificil, este un lucru bun pentru noi ca am jucat impotriva lor. Am fost considerati outsideri inca de la inceput, stiam asta. Dar cred ca acum, dupa dubla aceasta, ei au un respect mult mai mare fata de noi. Am avut foarte multe sanse, in special acasa. Poate ca daca am fi marcat macar la una din acele ocazii..
- In prima repriza a jocului din Norvegia, portarul Arlauskis a reusit sa salveze Steaua cu paradele sale. Puteam asista la o alta dubla mansa daca Stromsgodset marca macar la una din ocaziile din tur?
- Da, ar fi fost foarte diferit. Asta a fost diferenta. Golul lor din deplasare a fost crucial, ati vazut cum s-a schimbat jocul. Am avut sanse incredibile. Astazi (n.r. miercuri seara), noi trebuia sa atacam pentru a inscrie, ei au ales sa joace si pe contraatac. Dar cred ca am jucat foarte bine pentru cel putin 70 de minute, pana la momentul deschiderii scorului de catre Steaua.

"Steaua va intalni o echipa mai slaba decat Stromsgodset"

- A influentat acea infrangere de la Drammen lotul echipei voastre? Ati pierdut cu 0-2 in campionat, pe teren propriu, impotriva echipa Valerenga. A fost prima infrangere pe teren propriu in competitia interna dupa 46 de jocuri.
- Cu siguranta acel meci a fost important. Si pentru ecuatia campionatului. Dar noi ne-am concentrat si chiar credeam ca putem sa ne calificam la Bucuresti. Nu ne-am gandit la acele doua infrangeri. Iar cel mai bun exemplu este reprezentat de cele doua ocazii mari de astazi, cand scorul era 0-0. Ar fi fost 1-1 la general, dar cred ca Steaua a fost formatia mai buna pe ansamblul celor doua jocuri.
- Crezi ca se pot califica din nou in grupele Ligii Campionilor?
- E un club foarte mare si au posibilitati fotbalistice si financiare sa ajunga in grupe. Din cate stiu, in turul trei vor intalni o echipa mai slaba decat noi (n.r.- Aktobe, campioana Kazahstanului). Cu siguranta se pot califica, ii vedem in fiecare an in cupele europene si asta arata cat de buni sunt.
- Ce stii despre Romania, despre fotbalul romanesc? La ce anume te face sa te gandesti aceasta tara?
- Nu stiu atat de multe despre Romania. Am mai fost aici in urma cu multi ani, pe vremea cand aveam doar 17 ani. Eu eram la Valerenga si intalneam Steaua in Cupa UEFA. Nu cunosc detalii pentru ca a fost un interval foarte scurt intre momentul sosirii si cel al plecarii din tara voastra. Dar cunosc faptul ca in Romania este a doua cladire ca suprafata din intreaga lume: Palatul Parlamentului.
- Care jucator stelist te-a impresionat pe parcursul acestei duble manse?
- Fundasul stanga, cel chel. Nu ii cunosc numele (n.r.- Iasmin Latovlevici). Are un joc foarte bun, precis si pase foarte bune. Este un fotbalist ofensiv care urca foarte bine si are o viziune excelenta asupra jocului.
- Iti multumesc.
- Multumesc si eu.
Sursa: ProSport