Fostul pilot german Michael Schumacher se afla internat intr-un spital din Grenoble (Franta) din 29 decembrie 2013, ziua in care a suferit o accidentare extrem de grava la cap, in timp ce schia. De atunci au trecut cinci luni si Michael Schumacher continua sa se afle in coma. Stare care si-a pus puternic amprenta pe corpul sportivului.
Potrivit cotidianului Bild, "Schumi" a slabit extrem de mult dupa incidentul a carui victima a fost: de la 73 de kilograme a ajuns la 53 de kilograme! "Pierderea in greutate este un lucru normal in cazul pacienrilor aflati in coma, dar 20 de kilograme in cinci luni este foarte mult pentru o persoana cu o conformatie fizica medie", a declarat medicul Curt Diehm.

Consecinta a atrofierii muschilor

"In cazul lui Schumacher, fiind vorba de un fost mare sportiv care s-a ingrijit mereu sa fie in cea mai buna forma fizica, e clar că pierderea in greutate este consecinta atrofierii muschilor, care nu au mai fost folositi o perioada foarte indelungata", a mai afirmat Diehm, citat de Bild. In acest context, managerul lui Schumacher are grija ca speranta sa nu moara de tot. "Michael pare a avea momente in care este constient, in care da senzatia ca poate interactiona cu mediul inconjurator", a declarat Sabine Kehm pentru El Mundo Deportivo.