Studiu Eurobarometru: 60% dintre romani nu fac niciodata sport

Potrivit rezultatelor ultimului sondaj Eurobarometru privind sportul si activitatea fizica, 59% dintre cetatenii Uniunii Europene nu fac niciodata sport sau rareori desfasoara activitati sportive, in timp ce 41% fac sport cel putin o data pe saptamana.
Europa de Nord este mult mai activa fizic decat sudul si estul. 70% dintre respondentii din Suedia au declarat ca fac sport sau activitati fizice cel putin o data pe saptamana, plasandu-se cu putin inaintea Danemarcei (68%) si Finlandei (66%) si fiind urmata de Olanda (58%) si Luxemburg (54%).
La cealalta extrema a clasamentului se afla Bulgaria, unde 78% dintre persoane nu fac niciodata sport sau activitati fizice, urmata de Malta (75%), Portugalia (64%), Romania (60%) si Italia (60%).
Sondajul arata ca in special autoritatile locale ar putea face mai mult pentru a incuraja cetatenii sa fie activi din punct de vedere fizic. Desi 74% dintre respondenti sunt de parere ca cluburile sportive locale si alti furnizori ofera suficiente oportunitati pentru activitati fizice, 39% considera ca autoritatile locale nu fac destul.
Sursa: AmosNews