GSP.ro: Puiu, seful lui Piti! Motivul din spatele numirii lui Iordanescu in functia de director tehnic al FRF

Prezentat constant in viitoarea echipa a lui Gica Popescu, Generalul va prelua conducerea tuturor loturilor nationale. O avertizare clara pentru Piturca, pentru care convietuirea cu Iordanescu e imposibila!
Mutarea cea mai surprinzatoare operata in Comitetul Executiv de ieri a venit din numirea lui Anghel Iordanescu in postul de director tehnic al FRF la propunerea lui Mircea Sandu.
"Va avea la dispozitie sase luni sa conceapa o strategie pentru echipele nationale. Va avea atributii de elaborare a strategiei federatiei privind selectia, pregatirea, participarea in competitii. Aici vor fi angrenati antrenorii echipelor nationale, specialisti din directia tehnica, scoala federala de antreori, IEFS, Institutul National de Cercetare", a explicat Sandu in conferinta de presa.
Securizare pentru a nu candida
Surse din virful fotbalului romanesc puncteaza insa ca solutia cu Iordanescu director tehnic reprezinta mai degraba asigurarea faptului ca fostul selectioner nu va candida la sefia FRF. Adica o parte a pactului Sandu - Popescu pentru transmiterea puterii catre omul pe care Nasu‘ il sustine spre a prelua friiele federatiei.
Iubire imposibila
Decizia Comitetului Executiv il pune insa in dificultate pe Victor Piturca, in conditiile in care selectionerul a anuntat in urma cu doua luni, cind s-a pus problema unei eventuale veniri a lui Iordanescu la FRF, ca nu va accepta niciodata sa lucreze cu Generalul: "N-are cum sa-mi fie el sef vreodata!".
Conflictele dintre cei doi s-au acutizat dupa ratarea calificarii la Mondiale, esec dupa care Iordanescu a marsat pe un discurs critic la adresa selectionerului: "Nu e posibil ca antrenor sa nu-ti asumi vina! Comitetul Executiv ar trebui sa faca o analiza amanuntita. In patru reprize cuGrecia n-am avut nici o sansa".
2 mandate a avut Iordanescu la echipa nationala: 1993-1998, 2002-2004
"Sper ca odata cu aprobarea strategiei lui Iordanescu, care va avea loc in toamna, fotbalul romanesc sa intre intr-o noua crestere" (Mircea Sandu, presedintele FRF)
"Pe viitor, Iordanescu va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor nationale impreuna cu presedintele care va veni in fata Comitetului Executiv" (Mircea Sandu, presedinte FRF)