GANDUL : Federatia Romana de Rugby a sarbatorit 100 de ani de la infiintare
,
Federatia Romana de Rugby a sarbatorit, luni seara, la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, 100 de ani de la infiintare, primul meci avand loc in septembrie 1913, la Bucuresti, intre echipele Sporting Club si Tenis Club Roman, incheiat la egalitate, scor 3-3.
In cadrul evenimentului a fost lansata galeria marilor jucatori romani de rugby si a fost desemnat si cel mai bun "15" din istoria rugby-ului romanesc, intocmit de o comisie de specialitate din cadrul federatiei. Cel mai bun "15" este urmatorul: Constantin Dinu, Mircea Muntean, Gheorghe Pircalabescu, Gheorghe Dumitru, Marin Ionescu, Florica Murariu, Enciu Stoica, Radu Demian, Mircea Paraschiv, Alexandru Dumitru, Valeriu Irimescu, Adrian Lungu, Ion Constantin, Dumitru Ghiuzelea si Alexandru Penciu.
S-au mai acordat premii pentru cel mai bun antrenor - Theodor Radulescu, cel mai bun arbitru - Theodor Witting si cel mai bun presedinte al federatiei - Viorel Morariu, precum si alte premii speciale. Din partea FIRA-AER a fost acordata FR Rugby o placheta omagiala.
"Este o mare cinste pentru mine si familia mea selectionarea in echipa secolului. Ma simt foarte onorat. M-a bucurat foarte mult reintalnirea cu fostii mari jucatori, antrenori si oficiali ai federatiei. In momentul in care am urcat pe scena, am fost extrem de emotionat. Am strans din pumni, pentru a nu fi coplesit de importanta momentului. Pentru Constanta, nu poate fi decat o mandrie faptul ca doi fosti jucatori ai Farului au fost inclusi in echipa de aur a rugby-ului romanesc", a declarat Gheorghe Dumitru, capitanul celei mai valoroase echipe nationale de rugby a Romaniei din istorie.
"Am fost foarte emotionat. Ne-am revazut fostii coechipieri, ne-am reamintit si de cei care, din pacate, nu mai sunt printre noi. Este o mare onoare pentru orice rugbyst sa fie inclus in echipa secolului. Pe de o parte, ma asteptam la acest lucru, deoarece am obtinut rezultate importante si la nivelul cluburilor, si la nationala, dar, pe de alta parte, ma gandeam ca sunt fosti jucatori, mai in varsta ca mine, care au reprezentat si ei cu cinste rugby-ul romanesc. Selectionarea mea si a lui Gheorghe Dumitru in echipa de aur, precum si celelalte premii speciale acordate constantenilor demonstreaza ca Farul a dat mereu jucatori de valoare Romaniei", a spus si Adrian Lungu, un alt fost mare international roman.