DeCeNews : Revoltator! Mircea Sandu si viceprimarul Capitalei, aberatii pe seama copilului ucis de caini. UPDATE: Reactia presedintelui FRF: "Numai niste minti bolnave pot face trimitere la asta"

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu face glume pe seama copilului ucis de caini maidanezi, in timp ce presedintele FRF Mircea Sandu le ofera parintilor si fratelui care a luat parte la carnagiu bilete la meciul Romania-Ungaria, "in semn de mangaiere".
"Am rezolvat problema cainilor, i-am mutat la Stadionul Dinamo"
Marcel Nicolaescu a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Primaria a luat toate masurile pentru buna organizare a partidei Romania-Ungaria. El si-a permis sa glumeasca pe seama tragediei petrecute in urma cu doua zile, in Bucuresti, spunand ca problema cainilor comunitari a fost rezolvata, acestia fiind "mutati la Stadionul Dinamo".
Cand a venit vorba despre un eventual incident in care un suporter venit la meci sa fie muscat sau omorat de cainii comunitari, viceprimarul Bucurestiului a venit cu o declaratie socanta:
"Doamne fereste! Sigur nu se va intampla, pentru ca am luat toate masurile pentru a nu se intampla astfel de incidente. I-am mutat la Stadionul Dinamo! Speram ca nu vor fi probleme cu cainii comunitari. Vom asigura conditii de asemenea maniera incat sa nu avem asemenea incidente. De altfel, Primaria Capitalei are o implicare destul de mare in rezolvarea acestor probleme, avem niste hotarari ale Consiliului General. Urmam niste proceduri, pentru ca asta e legea in Romania, dupa care vor fi create toate conditiile pentru a-i steriliza si a-i duce in adaposturi. Cu siguranta, in viitor se va rezolva si aceasta problema", a spus Marcel Nicolaescu, citat de Pro Sport.

Bilete la meci, in semn de mangaiere

Nici presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, nu s-a lasat mai prejos, folosindu-se de aceasta tragedie pentru a obtine un oarecare capital de imagine.
Seful fotbalului romanesc a declarat ca va oferi familiei copilului ucis 3 bilete la partida Romania - Ungaria. Pe langa tichetele pe care le ofera celor doi parinti, acesta il invita la meciul nationalei si pe fratele in varsta de 6 ani al celui ucis, care a asistat la carnagiul petrecut in Parcul Tei, si care a fost si el muscat de picior de unul dintre caini.
"Poate aducem o mangiere tatalui, mamei si fratelui, o sa-i invitam sa mearga la meciul cu Ungaria. Poate e o mangaiere pentru familia respectiva ca sunt invitati la meciul cu Ungaria", a anuntat Mircea Sandu.

UPDATE: Mircea Sandu le cere scuze rudelor indurerate, insa ii ataca dur pe toti cei care l-au criticat. Iata intregul comunicat postat pe site-ul FRF:
"Daca am jignit familia micutului si regretatului Ionut sau daca am creat impresia de lipsa de sensibilitate, imi cer scuze.
Cand am lansat familiei indoliate invitatia de a asista la meciul Romania - Ungaria, niciun moment nu am considerat ca pierderea unui copil poate fi inlocuita sau alinata. Cum as fi putut crede asa ceva?
Numai niste minti bolnave, care au reactionat ca atare in spatiul public, pot face trimitere la asta. A fost, din partea mea, un gest spontan, pe care l-am considerat uman, un semn al faptului ca, in calitate de tata si bunic, sunt alaturi de familia greu incercata si ca incerc, atat cat se poate, sa-i aduc mangaiere, dar si ca Federatia Romana de Fotbal - care niciodata nu a facut caz din actiunile umanitare pe care le-a intreprins - incearca sa faca ceva.
Ca am fost sau nu inspirat, asta e o cu totul alta chestiune. Oricum, nu am niciun interes, nici electoral, nici de alta natura.
Iar cei care au infierat gestul unui om care incearca sa faca ceva si care a construit destule la viata sa nu sunt altceva decat oameni care dau din gura, critica si atat".