AmosNews : A doua editie a Salonului Calului va avea loc in perioada 26-29 septembrie, langa Bucuresti

Evenimentul propune o formula ampla si creativa de spectacol evestru si competitie sportiva

A doua editie a Salonului Calului, eveniment integrat dedicat tuturor activitatilor sportive, de divertisment si de business ecvestru din Romania, se va desfasura in perioada 27-30 septembrie 2013, intr-o formula mai dinamica si mai creativa.
Editia inaugurala din 2012, a evenimentului organizat de Clubul de echitatie Equestria din Tancabesti (DN1), a inregistrat ecouri deosebite in randul publicului larg, mass-mediei si al publicului specializat deopotriva.
Salonul Calului a pregatit, la a doua sa editie, un complex program de spectacol ecvestru (parade inclusiv Parada steagurilor europene, acrobații, voltije, dresaj, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii, intrecerea Retromobil s.a.), competitional (probe sportive pentru toate categoriile de cai si calareti, inclusiv pentru copii si amatori, probe de sarituri demonstrative si intreceri integrate in show-uri ecvestre), dar si un moment special si foarte spectaculos - Seara Cailor - La Nuit du Cheval (un show ecvestru nocturn cu momente speciale pe teme fantastice precum Harap Alb, Balada Mioritei, Dansuri spaniole etc).
Partea competitionala va include doua concursuri devenite deja traditionale: Cupa Equestria, aflata la a treia editie consecutiva, si Concursul international de sarituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, aflat de asemenea la a treia ediție consecutiva. Vor lua startul in jur de 180-200 de cai, plus 30-40 de cai pentru show-uri si demonstratii.
De asemenea, Salonul Calului a cuprins in program si actiuni dedicate publicului specializat (prezentari de cai, produse si echipamente ecvestre cu vanzare, echipamente sportive de performanta etc).
"A doua editie a 'Salonului Calului' vine sa reconfirme nevoia unui astfel de eveniment complex si ambitios in Romania, pe care speram sa-l transformam, in timp, intr-un brand local si intr-un model de business. Unicitatea acestui concept consta in imbinarea activitatii competitionale sportive cu demonstratiile si show-urile ecvestre. Pentru editia din 2013, am pregatit o paleta variata de activitati care acopera de la competitia pur sportiva la fascinante show-uri, parade si momente tematice de divertisment ecvestru, dar si prezentari pentru publicul avizat. Ca si la prima editie, am acordat o deosebita atentie nevoii de educare a publicului din Romania in spiritul competitiei fair-play, al stilului autentic si al aprecierii unui spectacol unic, cum este echitatia", a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.
Organizat de clubul de echitație Equestria din Tancabesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model ce are tema de inspiratie faimosul Salon du Cheval din Paris.