Gandul: STEAUA A SCAPAT. UEFA i-a dat un an cu suspendare. Campioana Romaniei are drept sa joace in Liga Campionilor

Steaua a primit de la UEFA un an de suspendare din cupele europene, dar este "in perioada de probatiune" pentru urmatorii cinci ani. Asadar, Steaua joaca anul acesta in Champions League, dar, daca se va mai abate de la regulamentele UEFA in aceasta perioada, decizia se va aplica imediat.
"Decizia este o sanctiune cu suspendare. Este o perioada de probatiune de 5 ani", a anuntat Valeriu Argaseala, presedintele clubului. "Este o veste foarte buna", a spus oficialul.
Argaseala spune ca a primit personal, prin fax, decizia UEFA si a mentionat ca primul lucru pe care l-a facut a fost sa-l anunte pe antrenorul Reghecampf. "Era cu echipa, cu jucatorii. S-a auzit un chiot general cand le-am spus", a povestit Argaseala la sport.ro.
"Suporterii trebuie sa stie ca pe 16 iulie trebuie sa umple stadionul"
Si Mihai Stoica a anuntat ca Steaua joaca in preliminariile Ligii Campionilor. "Asta e tot ce conteaza. Ca amenda, ca perioada de probatiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie sa stie ca pe 16 iulie trebuie sa umple stadionul, pentru ca trebuie sa batem la o diferenta care sa ne califice din primul meci. A fost descatusare in autocar, pentru ca toti ne-am gandit numai la asta. Nu am avut viata zilele astea, de cand UEFA a declansat procedura disciplinara aveam cele mai negre scenarii. Acum pana si ploaia mi se pare mai frumoasa", a declarat Stoica la Digisport.
Pana la ora transmiterii acestei stiri, UEFA nu a comunicat pe site-ul oficial decizia in cazul Stelei.
"Am avut un dosar foarte bine pus la punct"
Sedinta Comisiei de Control si Disciplina a UEFA, in care s-a analizat cazul FC Steaua ca urmare a unei proceduri disciplinare deschise de forul european dupa decizia ICCJ in dosarul "Valiza", s-a incheiat, vineri seara, la Nyon.
Inainte de sedinta, presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, declara, pentru Sport.ro, ca gruparea "ros-albastra" are un dosar foarte bine pus la punct, ceea ce il face sa spere la un verdict favorabil al Comisiei de Disciplina a UEFA. "Documentele au fost transmise initial catre administratia UEFA si dirijate apoi catre Comisia de Disciplina. Exclusiv in aceasta faza judecarea se face pe baza probelor din dosar. Numai studiul dosarului, fara audierea partilor sau audiente in contradictoriu. Este un dosar 'beton', ca sa folosim cuvantul consacrat in Romania, iar asta nu duce decat la un verdict favorabil pentru Steaua", a spus Argaseala.
UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Steaua dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Valiza", care l-a condamnat pe finantatorul Gigi Becali la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in acte.
Forul european a precizat, la 10 iunie, ca acest caz este analizat in 21 iunie si ca un verdict va fi dat in saptamana care incepe la 24 iunie.