clickpentrufemei.ro : Iata cum iti poti modela abdomenul!

Abdomenul reprezinta pentru marea majoritate a femeilor o mare provocare. La o varsta relativ frageda, cu precadere fetelor nu le constituie o obsesie problema abdomenului, dar odata cu inaintarea in varsta apar si primele framantari.
Problemele generatoare a acestor drame o constituie alimentatia defectuoasa bogata in carbohidrati si lipide, dar si probleme legate de maternitate, care lasa amprente care daca nu sunt solutionate corect si la timp, vor afecta definitiv look-ul.
In cazul femeilor nu se pune problema de a obtine un abdomen puternic muscularizat, caracterizat prin forme angulare, ci de a se defini un abdomen plat, fara pernite de grasime. Pe langa exercitiile zilnice ce trebuiesc efectuate, un rol deloc de neglijat il are faptul de a nu consuma mancaruri de asemenea natura sa stimuleze depunerea grasimilor corporale. De foarte multe ori, ca urmare a antrenamentelor efectuate, muschii abdominali sunt frumos dezvoltati dar din pacate sunt acoperiti de un tesut adipos.

Program saptamanal de antrenament pentru muschii abdominali(Luni-Miercuri-Vineri):
Exercitii (serii: 3-4; repetari: 15/30-50)
Ridicari ale trunchiului
Flexii ale trunchiului
Ridicari ale picioarelor
Ridicari ale trunchiului
Este exercitiul de baza al acestui program, deoarece actioneaza asupra celei mai mari grupe musculare a muschilor abdominali, respective asupra dreptilor abdominali, fapt pentru care lupta cu stratul de grasime are reale sanse de a fi infaptuita cu success.
Pozitia initiala este culcat pe banca inclinata, in cazul efectuarii exercitiului la sala, sau pe podea in cazul efectuarii exercitiului la domiciliu. Din aceasta pozitie genunchii trebuie flexati usor pentru a conferi o anumita incordare muschilor abdominali si de a pregati miscarea din zona scapulo-lombara. Se incheie intr-o priza degetele ambelor maini, asezandu-le pe cefei iar ulterior se ridica incet partea superioara a trunchiului avand in vedere ca bazinul sa faca permanent contact cu banca(solul).
Se ridica trunchiul pana ce ajunge intr-o pozitie aproape perpendiculara raportata la sol. Sunt contraproductive miscarile efectuate cu balans (zvacnire) precum si cele efectuate intr-un tempo rapid, deoarece nu se mentine o tensiune constanta in muschi.
Problema cu care se confrunta incepatoarele este aceea ca acuza pe buna dreptate dureri in zona gatului si nu simt efectiv cum lucreaza muschii abdominali. Pentru rezolvarea acestei probleme este recomandat ca gatul sa nu fie flexat pe durata efectuarii exercitiului, ci sa fie tinut drept.