Gsp.ro: Secretul cu care Steaua vrea sa distruga si Chelsea ' A facut o investitie-record pentru a uimi Europa

Neubert e platit la Steaua ca un fotbalist, cu 10.000 de euro lunar, cel mai mare salariu al unui preparator fizic care a lucrat vreodata in Romania.
Forma fizica buna pe care o arata Steaua are in spate o investitie-record pentru nivelul economic al campionatului Romaniei. Asta-vara, dupa ce a fost investit ca antrenor principal, Reghecampf l-a convins pe Becali sa-l angajeze si pe Thomas Neubert. Ca sa vina full-time in Ghencea, neamtul a primit un salariu de 10.000 de euro lunar, cit venitul unuia dintre fotbalistii buni de la Steaua! Si dublu decit Adi Popa, spre exemplu, un jucator utilizat in ambele manse ale duelului cu Ajax.
Fara suma aceasta, Neubert ar fi acceptat sa lucreze cu Rusescu si cu colegii lui doar part-time, cum proceda la Bistrita si la Chiajna, precedentele formatii la care colaborase cu Reghecampf. Atunci venea in Romania doar o data pe saptamina si mai aparea in timpul cantonamentelor de vara sau de iarna, antrena citeva zile si apoi lasa programul dupa care jucatorii se pregateau in continuare in lipsa lui.
La Steaua, Thomas e in topul celor mai bine platiti dintre angajatii lui Becali si conduce detasat intr-un clasament al salariilor preparatorilor fizici din Romania. De fapt, e cel mai bine platit astfel de specialist din istoria Ligii 1. Constantin Niculae, preparatorul lui Dinamo, primeste de zece ori mai putini bani. Iar la CFR Cluj, Cruz, secundul portughez al lui Paulo Sergio, si preparatorul italian Paolo Potocnik primesc impreuna jumatate din banii pe care ii ia Neubert la Steaua.

A anticipat regresul lui Dortmund
Dovada ca pentru Reghecampf chiar e superimportant rolul preparatorului fizic: intr-o discutie despre Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund, Reghecampf era impresionat de "principalul" campioanei Germaniei, "nu e supraevaluat deloc, e cu adevarat foarte, foarte bun". "Dar a avut un preparator fizic senzational, care a plecat de la Dortmund dupa ce s-a certat cu Klopp. Sint curios cum o sa se descurce fara el". Si campioana se afla, intr-adevar, in regres acum, la 17 puncte in spatele liderului Bayern.
Urmeaza alta investitie
Reghecampf l-a convins pe Becali sa plateasca in continuare pentru dezvoltarea metodelor de pregatire fizica. "Vom construi in Ghencea un "speed court", o sala de antrenament in care putem imbunatati viteza si forta exploziva. Sint doar trei echipe in Europa care mai folosesc asemenea facilitati: Real Madrid, Barcelona si Dortmund". Sala costa 500.000 de euro!
400 de euro lunar cistiga Florentin Petre la Dinamo, de 25 de ori mai putini bani decit ia Neubert de la Steaua

Metodele Marinei americane
Pentru ca nu putea antrena fizic soldatii de pe submarine, Marina SUA a apelat la benzile TRX, iar in scurt timp trupele respective au devenit cel mai bine pregatite din intreaga armata americana.
Unde isi are originea aparatul TRX, adus in premiera in fotbalul romanesc in vara anului trecut de catre colaboratorul lui Reghecampf? In Statele Unite ale Americii, insa nu preparatorii fizici din NBA au inventat aceasta modalitate de pregatire, ci Armata Statelor Unite.
Benzile TRX erau folosite in special pentru cei din Marina americana, in special de cei inrolati pe submarine.
Tocmai pentru ca nu aveau posibilitatea de a-si mentine forma fizica in sali special amenajate pe submarine, s-a apelat la aceasta metoda. Benzile TRX sint utilizabile in aproape orice loc, pentru ca ele pot fi "agatate" oriunde si nu necesita spatiu foarte larg pentru ca o persoana sa faca un antrenament.
Mai mult, conform unor studii ale Armatei americane, s-a stabilit ca dupa ce aparatul TRX a fost introdus pentru soldatii din Marina, acestia au devenit, in scurt timp, cel mai bine pregatiti din punct de vedere fizic. Acest fapt a rezultat dintr-un studiu realizat in anii ‘90 care a urmarit: cresterea puterii, a flexibilitatii, a echilibrului si a mobilitatii.
Abia apoi, metodele respective au fost preluate in NBA, baschetul fiind un sport extrem de solicitant fizic. Mai departe, TRX a ajuns apoi si la echipele de fotbal din Major Soccer League, acolo unde a evoluat si Jurgen Klinsmann, la formatia Orange County Blue Star. Dupa un an, Klinsmann a preluat "nationala" Germaniei si a adus cu el metodele din America, pe care le-a implementat la toate cluburile din Bundesliga, acolo unde activa si Thomas Neubert, actualul preparator fizic al Stelei.
Neubert a lucrat pentru trupele US Air Force!
Intr-un interviu publicat in Libertatea, in toamna anului trecut, Neubert a dezvaluit ca timp de 3 ani, intre 2003 si 2006, "inainte sa-mi pun in practica metodele in fotbal, am lucrat ca antrenor personal pe partea de pregatire fizica pentru trupele US Air Force, cantonate la baza de la Ramstein". Ramstein Air Base este cea mai mare baza militara nord-americana a US Air Force si NATO in afara granitelor SUA. Se afla in apropiere de Kaiserslautern, unde Neubert are casa. Baza, care are aproape un secol vechime, dispune de peste 15.000 de soldati.

Germania domina Champions League
O dovada ca metodele aduse de Klinsmann din SUA au revitalizat echipele nemtesti in ultimii 10 ani e faptul ca in actualul sezon al Ligii Campionilor, Germania are sanse foarte mari sa fie singura tara care sa aiba 3 echipe in sferturile de finala. Bayern Munchen e ca si calificata dupa ce a batut-o pe Arsenal chiar pe Emirates, scor 3-1. In plus, Borussia Dortmund si Schalke pornesc si ele ca mari favorite dupa 2-2 la Donetk, cu Sahtior, si 1-1 la Istanbul, cu Galatasaray.

"Trebuie sa fim atenti la fazele fixe!"
Ciprian Tatarusanu a vorbit pentru site-ul oficial UEFA despre meciul de joi, cu Chelsea: "Va fi mult mai greu decit cu o echipa valoroasa din Romania. Voi avea mai mult de lucru decit cu o echipa normala din Europa. Totusi, asa cum am demonstrat si in meciurile cu Ajax, ne putem bate cu oricine. Chelsea este o formatie mai buna decit Ajax, a cistigat Champions League. Totusi, am observat ca echipele din Anglia se bazeaza in continuare pe fazele fixe, chiar daca jucatorii de acolo sint tehnici. Voi fi foarte atent la acest aspect".

Jandarmeria amendeaza bisnitarii
Politia Locala, dar si Jandarmeria Bucuresti au desfasurat mai multe actiuni la stadionul National Arena pentru prevenirea si combaterea vinzarii biletelor la suprapret la meciurile Stelei. Jandarmeria a aplicat deja mai multe sanctiuni bisnitarilor, in valoare totala de peste 3.000 de lei, si au fost confiscate peste 70 de bilete, urmind ca acestea sa fie predate organizatorului meciului. Conform imaginilor trimise de oficialii Jandarmeriei, au existat bilete confiscate si la meciul cu Gaz Metan, nu doar cu Chelsea!

Chelsea vine miercuri la Bucuresti
Delegatia londezilor a anuntat ieri programul pe care-l va avea inaintea meciului cu Steaua din "optimile" Europa League. Jucatorii si stafful vor sosi in Romania pe Aeroportul International "Henri Coanda" miercuri, la ora 15:20, urmind ca Rafa Benitez plus un jucator sa vorbeasca despre meci la 18:30 la stadionul National Arena. Antrenamentul oficial va fi deschis doar in primele 15 minute si va avea loc imediat dupa conferinta de miercuri seara.

Explicatiile lui Duckadam
Presedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, este invitatul lui Ovidiu Ioanitoaia la prima emisiune pe Europa FM de la reluarea returului Ligii 1. "Tribuna Zero" debuteaza la ora 22:30, iar radioascultatorii pot suna la numarul de telefon 0372.069.599 pentru a-i pune intrebari "Eroului de la Sevilla".