Adevarul: Romanii l-au umplut de bani: Gigi Becali a castigat 1,5 milioane de euro intr-o seara

In doar cateva ore, finantatorul Stelei a reusit o performanta la care nu se astepta nici macar el. "Adevarul" explica unde se va duce suma incasata de latifundiar.
Steaua a pus in vanzare, sambata seara, de la ora 20.00, 35.000 de bilete pentru meciul cu Chelsea, din optimile Ligii Europa (joi, 7 martie, ora 22.05, "Arena Nationala). La cateva minute dupa ce s-a deschis vanzarea online, site-ul www.biletesteaua.ro, singurul care a comercializat tichete pentru intalnirea cu londonezii, a cedat din cauza valului urias de vizitatori.
De altfel, intre orele 20.30 si 23.00, site-ul a functionat cu multe probleme, server-ul neputand procesa toate comenzile pe care le primea. Dupa miezul noptii, situatia s-a remediat, iar rezultatul a fost uluitor: din totalul de 35.000 de bilete, in acest moment, mai sunt disponibile 123, insa numarul lor scade pe minut.
Foarte probabil, tichetele ramase vor fi scoase la vanzare la casele de bilete ale "Arenei Nationale", pentru suporterii care n-au posibilitatea sa achizitioneze bilete online. Cu siguranta, si aceste tichete se vor vinde in doar cateva ore.
Nici Becali nu visa la asa ceva
Calificarea magica obtinuta in returul cu Ajax e explicatia pentru acest interes urias in jurul partidei cu Chelsea. Cu toate acestea, nici macar Gigi Becali nu credea ca biletele se vor vinde in acest ritm incredibil.
"Eu cred ca pana luni seara, la ora 8, vor fi vandute toate biletele", a spus, sambata dimineata, finantatorul ros-albastrilor.

Sunt mai scumpe decat in meciul cu Ajax

Viteza cu care s-au epuizat biletele e cu atat mai surprinzatoare, cu cat ele sunt mai scumpe decat in meciul cu Ajax, atunci cand ros-albastrii s-au chinuit sa umple stadionul, iar, la final, au ramas 15.000 de locuri goale, doar 35.000 de stelisti asistand la meci.
Atunci, fanii au acuzat preturile mari ale tichetelor - cel mai ieftin a costat 60 de lei (14 euro) -, dar si faptul ca, in tur, echipa a pierdut cu 0-2 si putini mai credeau in revenirea fantastica de la Bucuresti.
Suporterii "platesc" salariile
Cum meciul cu Chelsea va fi, cu siguranta, "sold out", Steaua va incasa in jur de 1,5 milioane de euro din vanzarea biletelor. Cum la Steaua, potrivit spuselor lui Gigi Becali, fondul de salarii lunar e de 500.000 de euro, reiese ca suporterii vor achita salariile jucatorilor si pe cele ale angajatilor clubului pe urmatoarele trei luni, umpland "Arena Nationala" la 7 martie.
Gigi Becali, patron Steaua : Pentru jucatori, suma neta lunara e de 200.000 de euro, la care se mai adauga 100.000 de euro, cat insumeaza salariile celorlalti angajati. Deci 300.000 net, iar taxele, impozitele, contributiile sunt alte 200.000 de euro. In total, o jumatate de milion de euro pe luna.