RTV.NET: Asaltul Europei. Steaua si CFR Cluj intra astazi in focurile Ligii Europa, la Amsterdam si Milano

Steaua si CFR Cluj disputa joi primele partide in 16-imile de finala ale Ligii Europa. Ros-albastrii vor juca de la ora 20:00, la Amsterdam, cu Ajax, iar CFR evolueaza de la ora 22:05, pe San Siro, cu Inter Milano. Ambele intalniri vor putea fi urmarite in format LIVE TEXT pe RTV.NET.
La fel ca anul trecut, Steaua incepe oficial sezonul fotbalistic impotriva unei formatii olandeze, iar daca in 2012 Twente Enschede se infatisa in fata ros-albastrilor, acum Ajax Amsterdam este formatia care li se opune in 16-imile de finala ale Ligii Europa.
Asteptarile stelistilor sunt enorme, iar antrenorul Laurentiu Reghecampf a gandit cantonamentele de iarna in mod special pentru dubla cu "lancierii", rupandu-i pe fotbalistii sai de realitatile interne. Lotul a plecat in data de 27 ianuarie in Antalya, iar intoarcerea in Bucuresti este prevazuta dupa meciul de la Amsterdam.
In planul pregatirii si al achizitiilor rezultatele Stelei au fost sub asteptari. Bilantul in amicale a fost de doua victorii (2-0 cu Dinamo Kiev, 3-1 cu Slovan Bratislava), trei egaluri si cinci infrangeri, iar randurile au fost intarite doar cu Gabriel Iancu (Viitorul Constanta), Cornel Rapa (Otelul Galati) si Leandro Tatu (liber de contract). In consecinta, casele de pariuri nu sunt prea increzatoare intr-un succes al Stelei la Amsterdam, victoria echipei noastre fiind cotata cu 6,5, in timp ce succesul gazdelor are o cota de 1,57.
In ceea ce o priveste pe Ajax, a disputat deja cinci meciuri oficiale in acest an, bilantul fiind de trei victorii, un egal si o infrangere. In acest sezon, mai mult decat oricand, gandurile "lancierilor" se indreapta catre finala Ligii Europa, din data de 15 mai, batalia decisiva pentru trofeu urmand sa se dea chiar pe stadionul lor, Amsterdam ArenA.
Anul acesta Steaua este insotita in periplul sau european de CFR Cluj, care dupa un sezon excelent in grupele Ligii Campionilor a obtinut dreptul de a juca in primavara Europa League. Campioana Romaniei iese si ea slabita din pauza de iarna, dupa ce a vandut doi dintre jucatorii pe baza, pe Sougou (la Marseille) si Rafael Bastos (la Al Nassr). Au fost adusi doi jucatori din Italia, Maah (Cittadella) si Nwankwo Obiora (imprumutat de la Parma), insa cum antrenorul Paolo Sergio a pregatit in secret dubla cu Inter Milano, din 16-imile Ligii Europa, nu se stie cum s-au integrat acestia in planurile sale tactice.
Pentru Inter, meciul de pe San Siro este al 17-lea disputat in fata unei formatii din Romania, italienii fiind neinvinsi in ultimele sapte dispute contra formatiilor din tara noastra (ultimul succes al unei formatii romanesti dateaza din septembrie 1984, cand Sportul Studentesc i-a invins pe nerazzuri cu scorul de 1-0, la Bucuresti). Este meciul care l-ar putea aduce pe Cristi Chivu in premiera in postura de adversar al unei formatii romanesti, la aproape 14 ani de cand fostul capitan al nationelei Romaniei s-a transferat in strainatate. Partida de la Milano va fi condusa de un arbitru de care Stelei nu-i face placere sa-si aminteasca, grecul Michael Koukoulakis, care in toamna a oficial la centru in intalnirea pe care ros-albastrii au pierdut-o acasa, cu 1-5, in fata lui VfB Stuttgart.
Partida Ajax Amsterdam - Steaua va incepe la ora 20:00, iar Inter Milano - CFR Cluj se va disputa de la ora 22:05, ambele putand fi urmarite in format LIVE TEXT pe RTV.NET. De asemenea, meciurile sunt transmise in direct de DigiSport 1 si DolceSport 1.