Gandul.info : JO LONDRA 2012. CATALINA PONOR, la final de cariera: "Ma retrag fara regrete"

Gimnasta Catalina Ponor a declarat ca Jocurile Olimpice au fost ultima competitie din cariera, care se incheie cu cinci medalii olimpice in palmares, dintre care trei de aur.
"Ma retrag fara regrete. Am muncit fiecare secunda pentru echipa, am muncit fiecare secunda pentru mine, am muncit fiecare secunda pentru toata lumea. Am fost deja campioana olimpica si voi parasi gimnastica cu fruntea sus. Le multumesc tuturor pentru sustinere si imi pare rau ca i-am dezamagit", a spus Ponor pentru site-ul oficial al organizatorilor JO de la Londra.
Gimnasta va implini 25 de ani, in 20 august, dintre care 20 au fost dedicati gimnasticii si se gandeste deja la imbratisarea carierei de antrenoare. "Acum vreau o vacanta, sa-mi relaxez mintea. Apoi, voi incerca sa fac ceva, cum ar fi sa devin antrenoare", a mai spus Catalina Ponor, marti seara fiind afectata inca de ratarea unei medalii la barna. Ea a fost la un pas de a mai castiga o medalie la barna, pe langa argintul de la sol, dar in cele din urma a fost a patra, dupa ce arbitrii au acceptat contestatia facuta de antrenorul sportivei Alexandra Raisman, romanul Mihai Brestean, acordandu-i americancei o nota egala cu a romancei, dar cu o dificultate a exercitiului mai mare.
Dupa debutul oficial in marile competitii, in 2002, Catalina Ponor a avut parte de suisuri si coborasuri. Anul 2004 a fost apogeul carierei sale, cu trei medalii olimpice de aur la JO de la Atena, pe echipe, la barna si la sol. Au urmat si alte medalii pretioase, la Europene si Mondiale, dupa care problemele de sanatate au fortat-o sa se opreasca, intre 2007 si 2011. Anul 2012 a debutat excelent pentru ea, cu aur european pe echipe, aur la barna si argint la sol. Emotiile pentru JO de la Londra au fost mari, asteptarile pe masura, dar competitia s-a incheiat pentru Catalina Ponor fara medalie de aur, doar cu argint la sol si bronz la echipe. Sportiva are planuri si in viata privata, anuntand ca se va logodi dupa revenirea de la Londra.