Tehnicienii campioanei Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, Jakob Vestergaard, Mette Klit si Steluta Luca au condus, luni, primul antrenament dupa pauza competitionala, la reunirea echipei fiind prezente 13 handbaliste, informeaza Mediafax. Cele 13 handbaliste prezente au fost: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Iulia Managarova, Ramona Farcau, Oana Manea, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Aurelia Bradeanu, Alexandrina Barbosa, Daniela Babeanu, Adriana Nechita si Iulia Puscasu.
La reunire nu au fost prezente, insa, o serie de vedete ale echipei valcene. Exceptandu-le pe Managarova si Barbosa, toate celelalte jucatoare straine sunt la loturile nationale de unde provin pentru pregatirea si partiociparea la Jocurile Olimpice de la Londra. Amandine Leynaud si Allison Pineau vor evolua la Londra pentru nationala Frantei, Katarina Bulatovic si Marija Jovanovic pentru Muntenegru, in timp ce Silvia Navarro si Ekaterina Vetkova se vor afla in loturile Spaniei, respectiv Rusiei. Toate se vor prezenta la Ramnicu Valcea la jumatatea lunii august.
De asemenea, nici Nicoleta Safta nu a venit la primul antrenament intrucat aceasta se afla in Cehia, la Campionatul Mondial de tineret, alaturi de reprezentativa Romaniei.
Jucatoarele se vor antrena la Ramnicu Valcea pana pe 11 iulie, atunci cand este programat primul cantonament centralizat, in statiunea Mamaia.
In prima parte a sedintei de pregatire, handbalistele de la Oltchim au fost supuse la scurte probe fizice si au fost monitorizate de secunzii Klit si Luca, dupa care antrenorul principal Jakob Vestergaard a coordonat primele faze tactice, cu mingea, lucru mai putin obisnuit pentru handbalistele din Romania, care pana acum in prima parte a pregatirilor de vara se antrenau numai fizic.
La sedinta a fost prezenta si Cristina Neagu, care s-a antrenat normal in prima parte a reunirii, apoi a mers separat in sala de forta pentru antrenamente specifice. Interul Oltchimului nu a mai jucat un meci oficial din vara anului 2011, atunci cand s-a operat la umar. Singura care nu s-a antrenat a fost Patricia Vizitiu, operata la genunchiul stang dupa ce a suferit o accidentare la turneul preolimpic de la Lyon, in timpul meciului dintre Romania si Muntenegru.
Din lotul Oltchimului nu mai fac parte nici Oana Chirila si Sanela Knezovic. Interul roman, venit de la Itxako Navarra, a decis sa renunte pentru o perioada la activitatea competitionala si sa se daruiasca vietii de familie, dorindu-si un copil. Sanela, venita acum un sezon de la Buducnost Podgorica, si-a reziliat contractul de comun acord cu clubul valcean.
Altfel, fata de sezonul trecut, campioana Romaniei a pierdut o serie de handbaliste importante: Valentina Elisei (insarcinata), Luminita Hutupan Dinu (retrasa din activitate), Talida Tolnai (transferata in Turcia), Ionela Stanca (gravida), Oana Chirila (retrasa din activitate) si Yeliz Ozel (transferata in Turcia).