Divizionara secunda ALRO Slatina a efectuat primul transfer al verii, oficialii aluministi obtinand acordul lui Marius Jianu. Mijlocasul slatinean de 24 de ani a semnat un contract pe doi ani si a venit din postura de jucator liber de contract, dupa ce saptamana trecuta a incheiat "socotelile" cu echipa finantata de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanta. "Este pentru prima data cand voi juca la o echipa din Slatina. Ma intorc acasa si ma bucur ca voi evolua pentru o echipa care isi doreste performanta. Ne-am inteles foarte repede, nu este greu sa negociezi cu presedintele ALRO, Jean Nitulescu. Toata discutia a durat 20 de minute. Pe 2 iulie o sa merg la reunirea lotului echipei Alro", a spus, pentru gazetanoua.ro, Marius Jianu.
Parcursul lui Marius Jianu este destul de interesant. A inceput fotbalul la Sporting Slatina, apoi a plecat la Scoala de Fotbal "Gica Popescu" Craiova, iar de aici, la Prefab Modelul, echipa pentru care a evoluat trei sezoane. In perioada 2008-2009, jucatorul a evoluat la International Pitesti, echipa alaturi de care a promovat in Liga I, la Pitesti ramanand pana in 2010, cand a semnat cu Sageata Navodari.
In iarna, Marius Jianu a semnat cu Viitorul Constanta, insa slatineanul a evoluat putin pentru echipa care in aceasta vara a promovat in Liga I.