Cei mai mici dintre practicantii atletismului de la LPS "Petrache Triscu" Craiova au obtinut zece medalii la Campionatul National. Copiii au varste cuprinse intre 8 si 13 ani, iar multi dintre ei au urcat pe podium si anii trecuti.
Atletismul din Craiova are viitor, daca tinem cont de rezultatele obtinute recent de reprezentantii Liceului cu Program Sportiv "Petrache Triscu" din Craiova la Campionatul National pentru Copii, categoriile C1 (nascuti in anii 1999-2000), C2 (nascuti in anii 2001-2002) si C3 (nascuti in anii 2003-2004). Competitia s-a desfasurat la Bucuresti, pe stadionul "Iolanda Balas Soter", si a reunit un numar impresionant de participanti, 1.154 (630 de fete, 524 de baieti) legitimati la 124 de cluburi din tara.
"Triscu" a obtinut nu mai putin din zece medalii, dintre care trei de aur, doua de argint si cinci de bronz.
Vanessa Balaci, obisnuita deja cu podiumul din anii trecuti, si-a confirmat valoarea si a obtinut doua titluri de campioana nationala, in probele de sprint, 50 de metri si 150 de metri, la categoria de varsta Copii 2. A treia medalie de aur a fost obtinuta de Andra Bosneagu (categoria Copii 2), in proba de 50 de metri garduri, iar pe locul doi s-a clasat colega sa de club, Diana Maria Iacob. Cealalta medalie de argint pentru "Triscu" a fost adusa de Ionut Paun (Copii 2) in proba de aruncarea ciocanului. Cei cinci medaliati cu bronz de la LPS "Petrache Triscu" au fost: Robert Lucian Untaru (Copii 2) - triatlon, Luiza Georgiana Miertescu (Copii 2) - aruncarea ciocanului, Andrei Ionescu (Copii 2) - aruncarea ciocanului, Nicoleta Sfetcu (Copii 3) - triatlon si Ionela Mihaela Trusca (Copii 1) - 1.000 de metri.

Deplasare la concurs cu bani de imprumut

Catalin Brandusoiu, director adjunct al LPS "Petrache Triscu", a spus ca rezultatele obtinute de micutii atleti in Capitala sunt foarte bune si, surprinzator, acestia s-au remarcat in probe de sprint sau probe tehnice (aruncarea ciocanului): "Am avut la concurs 23 de copii, care
ne-au adus zece medalii, ceea ce ne bucura. Unii dintre ei nu au nici un an de atletism si au fost la primul lor concurs. Fata de specificul zonei, lumea fiind obisnuita cu sportivi olteni pe podium la semifond si fond, de data aceasta, cei mici s-au remarcat la sprint, drept dovada stand si cele trei titluri nationale, dar si la probe tehnice, cum este aruncarea ciocanului". Brandusoiu a adaugat ca deplasarea sportivilor la concurs s-a facut cu un efort financiar din partea clubului: "Si de data aceasta am dat de la noi 4.500 de lei si investim in acesti copii. Speram ca noua conducere a orasului sa isi indrepte atentia spre noi pentru ca nu putem sustine la nesfarsit concursuri cu bani de acasa. Revenind la rezultate, putem spune ca selectia pe care o facem an de an la crosul 'Petrache Triscu' da roade".
Si alte cluburi din Oltenia au avut sportivi pe podium la Campionatul National, dupa cum urmeaza: aur: Eduard Costin Zaharia (triatlon, Copii 1) - de la Colegiul National "Mircea cel Batran" Ramnicu Valcea; argint: Daniel Andrei Matei (2.000 m, Copii 1) - CSS Caracal, echipa mixta de stafeta 8x50 metri (Copii 3) de la Colegiul National "Mircea cel Batran" Ramnicu Valcea; bronz: Teodor Anca (lungime, Copii 2) - Colegiul National "Mircea cel Batran" Ramnicu Valcea si Cristian Voicu (500 m, Copii 2) - Colegiul National "Mircea cel Batran" Ramnicu Valcea.
Campionatul rezervat copiilor a adus emotii aparte celor prezenti. Pe de o parte, concurentii traiau sentimente de ambitie, bucuria de a concura, deznadejde, iar antrenorii si parintii fie erau mandri de performantele celor pe care ii sustineau, fie ii consolau dupa unul din primele esecuri din viata lor si le stergeau lacrimile.
Roxana Ene, aur la Campionatul Balcanic

Alti doi reprezentanti ai Liceului cu Program Sportiv "Petrache Triscu" au obtinut medalii in weekend, dar la Campionatul Balcanic al juniorilor 2, desfasurat in Turcia, la Eskisehir. Roxana Ene a obtinut medalia de aur impreuna cu colegele din stafeta, iar Sorin Coanda a urcat pe treapta a treia a podiumului la 400 de metri garduri.