Cristian Gatu presedintele Federatiei Romane de Handbal, a declarat, marti, pentru ca Romania si-a depus candidatura pentru organizarea turneului final al CE feminin din luna decembrie, dupa ce Olanda a anuntat ca renunta la organizarea acestei competitii.
"De cateva minute am trimis scrisoarea de intentie, azi era termenul limita si am trimis spre EHF scrisoarea. Le-am scris ca am mareincredere in capacitatea Romaniei de a organiza acest turneu final, dupa cel din anul 2000. Am discutat cu premierul Victor Ponta, cu Carmen Tocaa de la ANST, toata lumea a vazut pozitiv intentia noastra. Astfel ca, am anuntat patru locatii principale, adica Bucuresti, Piatra Neamt si Craiova, cu sali de cate 5000 de locuri, plus Cluj, cu 7500 de locuri. Stiu ca acolo sunt niste probleme cu noua sala aflata in constructie, dar cred ca daca am primi dreptul de organizare, ar fi sanse sa se rezolve si asta in timp util. Am mai trecut orase de rezerva Ramnicu Valcea, Oradea si Bacau. Am discutat la Primarii, toata lumea este incantata de aceasta posibilitate. Stiu ca mai multe tari vor sa orgnizeze, am auzit si de Ungaria astazi, dar noi trebuie sa ne aparam sansa noastra. Se vor face inspectii si se va lua o decizie cat mai rapida, pentru ca timpul e foarte scurt", a declarat Cristian Gatu.
In urma anuntului de luni al Olandei, conform caruia renunta la organizarea turneului final al CE feminin din 2012, mai multe natiuni s-au aratat interesate de preluarea competitiei.