La mai putin de o saptamana de la ratarea calificarii la J.O. de la Londra, nationala feminina de handbal s-a impus, miercuri seara, cu 35-24, impotriva Portugaliei, asigurandu-si calificarea la Campionatul European din decembrie, turneu final gazduit de Olanda.
Repartizata in Grupa 2 preliminara, alaturi de Portugalia, Grecia si Serbia, echipa noastra nu a avut emotii in privinta calificarii, Romania asigurandu-si biletele de Olanda cu o etapa inainte de incheierea calificarilor. Romania si Serbia au controlat cu autoritate grupa si vor merge la brat la turneul final, cel mai probabil cu echipa noastra castigatoare de grupa in conditiile in care cele doua favorite si-au impartit victoriile, iar Romania are atat avantajul meciurilor directe (21-19 acasa si 27-29 in deplasare) cat si un golaveraj mai bun.
Echipa noastra va merge la turneul final cu un alt antrenor, partida de maine, cea cu Grecia, de pe teren propriu, urmand a fi ultima cu Radu Voina la timona. Misiunea noului tehnician va fi una dificila daca ne gandim ca Romania are de aparat un bronz european cucerit in 2010, cand am invins Danemarca, cu 16-15, in finala mica. La turneul final din acest an, ce se va disputa intre 4 si 16 decembrie, s-au calificat deja Romania, Serbia, Olanda, Norvegia, Croatia, Cehia, Suedia, Germania, Ungaria si Franta, ultimele sase echipe calificate urmand a fi stabilite in acest weekend. Tragerea la sorti a grupelor va avea loc miercuri, 6 iunie, la Rotterdam.

(Sursa: enational.ro)

P.S. Romania a invins Grecia, in ultimul sau meci din preliminarii. Sambata 2 iunie 2012 a avut loc meciul de handbal feminin dintre echipele Romaniei si Greciei, meci din calificarile Campionatului European de Handbal feminin 2012. Meciul a inceput la ora 17:00 si s-a terminat cu scorul de 31-14, la pauza 16-10.