Tricolorii vor disputa in aceasta seara un joc amical impotriva Elvetiei, in care vor sa le demonstreze "ceasornicarilor" ca au valoare


In timp ce majoritatea nationalelor se pregatesc pentru CE din 2012, din Polonia si Ucraina, care va debuta pe 8 iunie, nationala Romaniei sustine un turneu in care sunt programate doua partide amicale, scopul acestora fiind construirea unui lot competitiv. Primul test la care vor fi supusi tricolorii antrenati de Victor Piturca va avea loc astazi, pe "Swissporarena" din Lucerna, de la ora 21.15 (TVR 1), adversara fiind reprezentativa Elvetiei. Cel de-al doilea test este programat marti, pe "Tivoli Stadion" din Innsbruck, de la ora 21.30, contra Austriei.
Partida din aceasta seara, cu "ceasornicarii", va fi arbitrata de o brigada norvegiana, formata din Svein Odvar Moen (central), Dag Roger Nebben, Magnus Lundberg (asistenti) si Beat Hidber (rezerva, Elvetia).
Antrenorul Elvetiei, germanul Ottmar Hitzfeld, a convocat pentru acest amical 22 de jucatori: portari: Diego Benaglio, Yann Sommer, Marco Wolfli; fundasi: François Affolter, Johan Djourou, Stephan Lichtsteiner, Michel Morganella, Philippe Senderos, Steve Von Bergen, Reto Ziegler; mijlocasi: Tranquillo Barnetta, Blerim Dzemaili, Gelson Fernandes, Gokhan Inler, Xherdan Shaqiri, Valentin Stocker, Alain Wiss, Granit Xhaka; atacanti: Eren Derdiyok, Innocent Emeghara, Admir Mehmedi, Adrian Winter.
Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, va miza in acest turneu pe urmatorul lot: portari: Bogdan Lobont, Ciprian Tatarusanu, Silviu Lung jr.; fundasi: Paul Papp, Cornel Rapa, Valerica Gaman, Vlad Chiriches, Dorin Goian, Florin Gardos, Razvan Rat, Iasmin Latovlevici; Gabriel Torje, Alexandru Maxim, Alexandru Bourceanu, Nicolae Grigore, George Florescu, Costin Lazar, Alexandru Chipciu, Gheorghe Grozav; atacanti: Daniel Niculae, Cristian Tanase, Marius Alexe, Costin Curelea.

Tricolorii vor sa confirme

Atmosfera din lotul nationalei Romaniei este foarte buna, majoritatea tricolorilor mizand pe un succes cu Elvetia. "Suntem obligati sa castigam, nu trebuie sa ne intereseze ca sunt meciuri de pregatire. Acestea sunt ocazii rare pentru jucatori sa fie vazuti si sa-si consolideze pozitia la echipa nationala. Romania poate obtine un rezultat pozitiv in aceste meciuri amicale. A demonstrat asta si cu Uruguay si consider ca poate face la fel cu orice adversar, indiferent de talia lui. Jucatorii de azi de la nationala sunt tineri, pot creste foarte mult si pot ajunge la un moment dat sa se compare cu 'Generatia de aur'", a spus mijlocasul lui Arsenal Kiev, George Florescu.
"Suntem pe o panta ascendenta. Echipa nationala e in crestere. Am vazut rezultate bunicele in ultima perioada si cu siguranta va fi din ce in ce mai bine pentru ca deja s-a schimbat ceva la echipa nationala", a mentionat mijlocasul lui PAOK Salonic, Costin Lazar.
"Domnul Piturca incearca mai multe formule in amicale pentru a se decide asupra primului 11", a comentat Valerica Gaman. Fundasul Astrei Ploiesti va fi urmarit la meciul cu Elvetia de mai multi scouteri italieni, fiind in atentia celor de la Udinese.