Campioana judetului Dolj la fotbal, CS Apa Craiova, are mari probleme in privinta sustinerii barajului de promovare in Liga a III-a, pe care ar urma sa-l dispute pe 20 iunie, de la ora 17.30, in compania valcenilor de la Posada Perisani. In cadrul ultimei sedinte a Comitetului Executiv al FRF, pe fondul stabilirii meciurilor de promovare, s-a discutat si despre situatia Asociatiei Judetene de Fotbal Dolj, iar verdictul a fost ca forul oltean trebuie sa intre in legalitate pana pe 13 iunie, altfel campioana nu poate fi programata pentru baraj. Altfel spus, AJF Dolj trebuie sa aiba un Birou Executiv care sa valideze clasamentul final al Ligii a IV-a.
"Nu stiu ce sa spun, pentru ca noi nu avem nici o vina. Ne-am castigat dreptul prin munca, trebuie sa sustinem meciul de baraj. Cum competitiile de juniori au fost recunoscute deja, pe terenul de la 'GP' Craiova desfasurandu-se si un turneu zonal, ma astept sa ne lase si pe noi sa sustinem meciul de promovare. E dreptul nostru, repet, si l-am castigat pe teren. Nu e normal sa suferim noi din cauza altora. Sper sa se gaseasca o portita si sa fie bine", a declarat, pentru GdS, antrenorul CS Apa Craiova, Victor Naicu.
Reamintim ca actualii conducatori ai AJF Dolj, Nicu Neagoe si Sorin Patrascu, sunt suspendati din functii pentru doi ani de catre Comisia de Disciplina a FRF, ei neputand schimba verdictul nici saptamana trecuta, la Comisia de Recurs. In plus, principalul contestatar al acestora, Silviu Bogdan, a anulat in instanta, prin decizie definitiva si irevocabila (11 mai 2011), toate hotararile luate in Adunarea Generala din 19 decembrie 2009, astfel ca organismele AJF au fost lovite de nulitate. La solicitarile FRF, pe 25 februarie 2012 a avut loc Adunarea Generala Extraordinara, in cadrul careia s-a stabilit noua organigrama a AJF Dolj, Silviu Bogdan fiind ales in fruntea forului. Au urmat certuri si drumuri pe la Judecatoria Craiova, intrucat vechea conducere a refuzat sa paraseasca sediul de pe strada Gheorghe Doja, simtindu-se nedreptatita. Ca sa poata intra in drepturi, noua conducere trebuie sa prezinte o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, insa aceasta nu a fost pronuntata deocamdata, astfel ca noul Birou Executiv nu-si poate pune girul pe clasamentul Ligii a IV-a si nu numai.