Sosirea fotbalistilor de legenda ai Craiovei Maxima la inaugurarea bazei sportive "Sebastian Domozina" a strans la Ianca peste doua mii de nostalgici
Duminica trecuta a fost o zi speciala in randul locuitorilor din Ianca (judetul Olt), acestia participand, cu mic, cu mare, la inaugurarea noii baze sportive din comuna. Aparent nu era un eveniment la care sa se calce pe picioare, dar au existat doua motive suficient de puternice incat sa se adune peste doua mii de oameni. Primul ar fi botezarea arenei "Sebastian Domozina", fostul mare comentator sportiv fiind venerat la Ianca, locul sau de bastina, iar cel de-al doilea motiv a fost sosirea jucatorilor Craiovei Maxima si din generatiile urmatoare. Nostalgia i-a cuprins pe toti cei prezenti, inca din primele momente ale intalnirii cu legendele din iarba. Impreuna au "rasfoit" cateva "pagini" ale trecutului glorios, pe care "nea Sebi" le-a comentat cu atata pasiune si dragoste, determinandu-i pe cei ce stateau langa radio sa se simta ca pe vulcanicul stadion "Central". Cei din teren, carunti acum, acompaniati de inregistrarile audio cu Sebastian Domozina in care "accelera" spre poarta adversa, au facut ca pe obrazul multora sa se prelinga cate o lacrima. Pentru cei tineri, care au fost privati de momentele glorioase ale Stiintei, a fost un moment de frustrare, prezentul nefiind unul demn de renumele celei mai iubite echipe a oltenilor.

Costica Popescu a cazut prada emotiilor

Pentru unii colegi de breasla ai lui Sebastian Domozina, evenimentul, foarte bine organizat, a insemnat foarte mult. Rascolit de amintiri, fostul crainic al "Centralului" din Banie, Costica Popescu, le-a dat mari emotii celor prezenti la cocheta baza sportiva. A tinut un scurt discurs cu un nod in gat, apoi, in momentul in care din boxe rasunau inregistrarile cu vocea bunului sau prieten, emotiile au fost foarte mari si i s-a facut rau. "L-am vazut cum a disparut, apoi doi oameni din multime l-au asezat pe un scaun. Nu si-a revenit, asa ca l-am dus la vestiar, unde era mai racoare, a venit si un medic. Intre timp, sunase cineva si la salvare, dar aceasta venea de la aproximativ 30 km, de la Corabia. Intr-un final a ajuns si salvarea si l-a dus la Corabia la spital, pentru investigatii. De acolo l-au adus la Craiova, iar acum este bine. Ne-a dat emotii, pentru ca stiam ca este cardiac si ca in urma cu doi ani facuse si un accident vascular", a povestit un apropiat.
Revenind la marele meci, arbitrat de Calin Miereanu, Craiova Maxima s-a impus cu 4-1 in fata celor de la Ianca, golurile fiind marcate de Marian Bacu, Silvian Cristescu (2) si Gigi Ciurea, respectiv Nicu Achim. De mentionat ca gazdele au evoluat in prima repriza cu echipa de old-boys, in cea de-a doua intrand tinerii de la Victoria Ianca. Din echipa Craiovei Maxima au facut parte urmatorii: Dan Racoltea, Nae Tilihoi, Gigi Ciurea, Nicolae Negrila, Nae Ungureanu, Costica Donose, Marius Sava, Silvian Cristescu, Marian Bacu, Narcis Mohora, Danut Bica, Robert Vancea, Florin Cioroianu, Marian Calafeteanu, Victor Cojocaru, Mihai Ungureanu si Ovidiu Florescu. Old-boys Ianca a fost compusa din: Rodel Gramada, Victor Iepuran, Dan Jianu, Valentin Spiridon, Ion Otea, Vasile Tocea, Iulian Popa, Aurel Grigore, Nicu Achim, Mirel Pascu, Aurelian Nicu, Tudor Chitu, Cristinel Dumitrescu, Vasile Huruiecea, Eduard Predoi si Gigi Mihaila.