Al treilea joc al disputei din play-off-ul Diviziei A de baschet masculin dintre Energia si Gaz Metan a fost controlat in totalitate de gorjeni. Echipa din Medias a fost dominata la toate capitolele la Targu Jiu si nu a amenintat nici un moment victoria baietilor lui Nikolic. Cu un triple-double (24 de puncte, 11 recuperari, 11 pase decisive), Louis Darby a fost performerul meciului. Victoria i-a fost dedicata lui Viorel Mocanu, care si-a serbat aniversarea chiar in ziua jocului. "Multumesc colegilor pentru victorie! A fost o victorie pentru public. Am incercat sa mai smulgem un meci, sa le mai oferim suporterilor nostri inca un meci in sala in sezonul acesta si, daca a fost si un cadou de ziua mea, ma bucur cu atat mai mult. S-a castigat mai mult cu sufletul, a fost mai mult o lupta fizica. Sper sa ne tina balamalele in meciul patru", a declarat capitanul Energiei.
In fata unei echipe cu talie superioara, Energia a reusit 35 de recuperari fata de 34 ale mediesenilor, iar asta a fost cauza esecului in opinia tehnicianului oaspetilor, Ovidiu Teleaba. "Echipa din Rovinari a prins un meci foarte bun, a jucat cu elan, si-au dorit victoria si asta s-a vazut pe teren. Noi, din pacate, nu am reusit sa profitam de talia noastra si am avut mai putine recuperari decat ei, si nu ni se intampla asta prea des. Probabil din aceasta cauza si acest rezultat", a spus Teleaba.

Nikolic, multumit

Cheia victoriei a fost blocajul defensiv, crede tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic. Si mingile pierdute, 9-Energia si 17-Gaz Metan, au contat foarte mult in economia partidei. "Am controlat foarte bine blocajul defensiv, echipa din Medias a avut doar sapte recuperari. Este un numar foarte mic pentru ca Mediasul are, in general, in jur de 14-15 recuperari ofensive pe meci. Astazi a avut doar sapte, iar aceasta a fost cheia care ne-a adus victoria. Al doilea lucru foarte important a fost acela ca am avut doar noua mingi pierdute. E foarte bine pentru ca acest lucru conteaza. Mediasul a inscris doar 69 de puncte, este foarte important pentru ca toti jucatorii care au intrat pe teren au facut o aparare foarte buna", a afirmat Nikolic.
Energia a impins disputa in meciul patru, care a avut loc aseara, dupa inchiderea editiei, tot la Targu Jiu.
Cu o banca mult mai scurta, Energia este
dezavantajata de programarea atat de rapida, insa Nikolic sustinea ca elevii sai pot face fata din punct de vedere fizic.

Energia Rovinari - Gaz Metan Medias 89-69
Sala Sporturilor Targu Jiu, spectatori 900
Energia: Troupe (17 puncte), Gliga (1), Kabengele (17), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (24), Steffel (10), Mocanu (7), Nikolic (11), Gutoaia (2), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Gaz Metan: Moore (3 puncte), Mitchell (15), Dragusin (2), Dumitrescu, Racovitan, Ivanovic (11), Marcu, Jucan (6), Nicoara (9), Tomeljak (17), Zigeranovic (6). Antrenor: Ovidiu Teleaba.
Au arbitrat: G. Dima, A. Rosu, L. Ionita.