Jurnalul.ro : FRF a decis: vin arbitri straini la ultimele etape! Incepind cu Steaua-Vaslui

Masura aducerii arbitrilor straini a fost aprobata de Comitetul Executiv al FRF, intrunit de urgent. Echipele care au cerut arbitri straini sunt Steaua, Dinamo, Rapid, FC Vaslui si U Cluj
Greii din Liga 1 si-au vazut implinita dorinta de aducere a "cavalerilor" de peste hotare, la al doilea "Congres". Propunerea a fost supusa unui nou scrutin, in cadrul Comitetului Executiv al FRF, iar de data asta s-a aprobat, cu doar trei membri care au fost impotriva (Ion Craciunescu, Constantin Gheorghe, Stefan Stana). Pe 5 aprilie, Comitetul Executiv al FRF respinsese propunerea cluburilor de a aduce brigazi externe la meciurile importante din finalul sezonului. Ar fi fost nevoie de minimum 7 voturi "pentru", insa au fost doar 5.

Meciurile vizate sunt:
Steaua - Vaslui
Rapid - Steaua
Dinamo - CFR Cluj
Steaua - Dinamo
CFR Cluj - Steaua
Otelul - FC Vaslui
Dinamo - U Cluj

Dinamo a fost primul club din Liga 1 care a cerut oficial arbitri straini, la finalul lunii martie, intr-o scrisoare deschisa catre FRF. Au urmat Steaua, Rapid si Vaslui. CFR s-a opus de la inceput acestei idei.
"Decizia apartine Comitetului Executiv, nu ne ramane decat sa o acceptam"
Ion Craciunescu, presedinte CCA

"Daca domnul Craciunescu vrea sa fim toti linistiti si sa nu mai vorbim de arbitraje, asemenea elemente nu isi au locul. Eu zic sa aducem arbitri straini in ultimele 6-7 etape, ii transmit domnului Craciunescu sa taie in carne vie, ca sa nu se mai faca atata tam-tam si in campionatul viitor"
Cristi Borcea, saptamana trecuta