Dupa aproape zece ani de pauza, echipa feminina de minivolei (clasa a sasea) de la colegiul craiovean s-a calificat la turneul final al Campionatului National, unde alaturi de alte sapte formatii va lupta sa urce pe podium
Echipa feminina de minivolei (clasa a sasea) de la Colegiul National "Nicolae Titulescu" din Craiova, antrenata de Daniela Capatana si Adrian Deaconu, a intrat in lupta pentru medalii dupa ce a reusit calificarea in finala Campionatului National, competitie organizata de Federatia Romana de Volei (FRV). Voleibalistele de la "Titulescu" au ocupat locul doi la turneul semifinal desfasurat recent la Pitesti. Oltencele au inregistrat patru victorii, toate cu 3-0, in fata unor adversare din Pitesti, Brasov, Sibiu si Timisoara, si o singura infrangere, in fata echipei din Lugoj, care a ocupat prima pozitie. Craiova si Lugoj vor merge la turneul final, programat in perioada 4-6 mai, intr-o localitate care nu a fost inca stabilita, alaturi de alte sase echipe calificate. Gazda va fi una dintre echipele finaliste. Lotul echipei de minivolei a Colegiului National "Nicolae Titulescu" este format din jucatoarele: Miruna Vladu (capitan), Andreea Chifu, Ioana Lungan, Mihaela Buldur, Andra Parvulescu, Adnanna Nicu, Andreea Constantinescu, Codruta Radu, Ionela Dorobantu si Cezara Blendea.

S-au pregatit un an, apoi au batut
aproape tot

Calificarea fetelor de la "Titulescu" in finala nationala reprezinta o realizare pentru colegiul craiovean, care, conform spuselor antrenoarei Daniela Capatana, nu a mai obtinut calificarea in ultima faza a competitiei feminine de minivolei de aproape un deceniu. Antrenoarea spune ca munca cu aceste fete a inceput in urma cu doi ani, cand au venit in clasa a cincea cu profilul volei. Un an s-au antrenat bine, fara sa participe la competitii, iar anul acesta au "bifat" prima participare la o competitie oficiala organizata de Federatia Romana de Volei. "Am reusit sa ne calificam la turneul final, acolo unde au ajuns cele mai bune opt echipe din 68 cate s-au inscris la start. Ne-a fost foarte greu, dar am reusit sa trecem rand pe rand de faza interjudeteana, care s-a desfasurat tot la Pitesti, si am obtinut locul intai, apoi la turneul semifinal am obtinut locul doi. Spun ca a fost greu deoarece adversarele noastre au sportive legitimate la cluburi de performanta, adica lucreaza cu fetele din clasa a doua, iar noi avem din clasa a cincea profil sportiv volei. Dar daca tot am ajuns cu fetele acestea la un turneu final dupa o pauza de zece ani, mergem sa luptam pentru o medalie. Ne bucuram si de sustinerea domnului director Mihai Calugaru si sper sa obtinem o performanta notabila la turneul final", explica Daniela Capatana.

Cursuri gratis pentru copii sambata

Pentru a atrage cat mai multi copii la volei, profesorii-antrenori de la Colegiul National "Nicolae Titulescu" organizeaza sambata cursuri gratuite de volei pentru copii. "Facem fara nici un ban cursuri de initiere si avem in sala sambata aproape 60 de copii din clasele I-IV. Dintre acestia, unii aleg sa vina in clasa a cincea la liceul nostru, dar altii, desi sunt pasionati de volei, nu vor sa se mute cu scoala", a declarat Daniela Capatana, unul dintre antrenorii care initiaza copii.
Echipe calificate in faze superioare
Echipele de la Colegiul "Nicolae Titulescu" calificate in faze superioare, fie ale Campionatului National, fie la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar (ONSS) sunt: Turneu final: echipa feminina de minivolei (antrenori Daniela Capatana, Adrian Deaconu) - Campionatul National organizat de catre Federatia Romana de Volei; echipa masculina de juniori 1 (antrenor Daniel Savoiu) - Campionatul National; echipa feminina gimnaziu (antrenor Adrian Popescu) - ONSS; echipa masculina gimnaziu (antrenori Daniel Savoiu, Valentin Simon) - ONSS. Turneu semifinal: echipa masculina sperante (antrenori Daniel Savoiu, Valentin Simon) - Campionatul National; echipa feminina sperante (antrenor Adrian Popescu) - Campionatul National. Etapa de zona: echipa feminina liceu (antrenor Marius Florescu) - ONSS; echipa masculina liceu (antrenor Daniel Savoiu)- ONSS.