Pandurii Targu Jiu vrea sa puna capat seriei de nereusite din retur, in ciuda evolutiilor foarte bune, in meciul cu o echipa ce incearca sa supravietuiasca in Liga 1

Gata cu lamentarile la Pandurii! Petre Grigoras vrea prima victorie in 2012 cu Vointa Sibiu, o echipa din zona retrogradarii. Nu le va fi, insa, usor pandurilor sa desfaca apararea supraaglomerata a ardelenilor. Grig le cere elevilor sai rabdare, iar fanilor, sa-si sustina echipa. "Ne trebuie punctele sa ne revenim. Echipa e datoare, in primul rand, fata de ea. Si, implicit, e datoare fata de cei care o urmaresc. Avem nevoie mai mult ca niciodata de aportul suporterilor. Trecem printr-o situatie destul de delicata, dupa trei etape am castigat un singur punct cand aveam posibilitatea sa castigam mult mai multe. Va fi foarte greu cu Sibiu. E o echipa incomoda, care se apara foarte bine in deplasare, supraaglomerat, si ne va trebui multa rabdare, in primul rand, si putina sansa, pentru ca vad ca ne lipseste. Vointa vine dupa o infrangere pe teren propriu si va incerca sa scoata punct sau puncte la noi. Noi nu mai avem voie sa facem pasi gresiti pentru ca situatia se va inrautati. E o problema de moral. Eu cred ca jucatorii se vor mobiliza exemplar si vom avea castig de cauza. Am sperante ca vom castiga aceasta partida, indiferent de absentele pe care le avem", a declarat Petre Grigoras.

Cardoso, in afara lotului

Petre Grigoras nu a mai tolerat gafele brazilianului Alexandre Cardoso si l-a exclus din lot pe o perioada nedeterminata. Cardoso nu a fost convocat pentru jocul cu Vointa Sibiu si va reveni doar atunci cand isi va revizui atitudinea si va demonstra ca-si merita salariul de profesionist la Pandurii. "Trebuie
sa-si revizuiasca atitudinea fata de echipa pentru ca greselile lui se repeta. Asta de la Cluj nu e o greseala omeneasca. E o luare la misto, si-a batut joc de munca intregii echipe. Nu am alta solutie. Risc sa pierd vestiarul. Greseala la Brasov, greseala cu Dinamo, greseala la CFR. Daca ar fi fost o singura greseala nu as fi comentat absolut nimic, dar ce zic ceilalti? O greseala omeneasca o inteleg, dar acum nu e cazul. Pur si simplu, isi pierd si jucatorii increderea in mine daca merg in continuare pe mana aceluiasi jucator. Il atentionasem si inainte de joc, si la pauza sa joace simplu, sa nu mai incerce floricele. A vrut sa faca si el o braziliana de-a lui", a motivat Grigoras decizia excluderii lui Cardoso.
Nici capitanul Mihai Pintilii nu va evolua cu Sibiul, fiind suspendat. In schimb, va reveni Claudiu Voiculet. "Va trebui sa ne descurcam, sa nu mai gasim motive sau scuze. Trebuie solutii si in orice conditii trebuie sa castigam meciul cu Sibiul. Altfel, situatia noastra se inrautateste si e pacat de tot ce s-a facut pana acum", a mai spus Grigoras.
Pandurii si Vointa Sibiu s-au mai intalnit o singura data in Liga 1, in turul acestui sezon, cand scorul a fost egal, 0-0.

Pandurii Targu Jiu - Vointa Sibiu
Stadion "Municipal", astazi, ora 21.30 (Digi Sport 1).
Pandurii: Mingote - Ungurusan, Viera, Rada, Vlad - Voiculet, Nistor, Maxim - Lemnaru, Batin, Ibeh.
Antrenor: Petre Grigoras.
Vointa: B. Miron - Sg. Bar, C. Apostol, N. Grigore - C. Lungu, Beza, Cl. Bunea, Nicola - Cigan, Lukanovici, I. Popa.
Antrenor: Alexandru Pelici.