Pandurii sunt "nasii" clujenilor. Cu Pedro Mingote in poarta, gorjenii nu au pierdut niciodata cu CFR Cluj.
Lusitanul pandurilor, Pedro Mingote, este gata sa infrunte colonia portugheza de la CFR Cluj, condusa tot de un compatriot, Jorge Costa. Goalkeeperul lui Grigoras are un ascendent moral asupra ardelenilor, nu a pierdut niciodata in meciurile directe. "Am reusit sa castigam aproape de fiecare data, atat acolo, cat si aici. Eu nu am pierdut nici un meci cu CFR. Am jucat in patru si am trei victorii si un egal. Am demonstrat cu Dinamo ca avem aceeasi forta, suntem o echipa unita, care stie ce face, si avem sanse mari sa ne intoarcem cu puncte de la Cluj. Chiar daca le-au plecat doi jucatori, cred ca au in continuare un lot foarte bun. Indiferent cine joaca sau cine pleaca, vine altul la fel de bun sau mai bun si CFR ramane o echipa redutabila. Si noi am demonstrat ca suntem buni si mergem sa luam puncte", a declarat Pedro Mingote.

Ziua judecatii pentru Voiculet

Mijlocasul Claudiu Voiculet afla astazi cate etape va fi obligat sa stea in afara terenului dupa ce a fost eliminat cu Dinamo. Cel mai probabil, Voiculet va fi suspendat doua etape, asta cu toate ca seful CCA, Ion Craciunescu, a admis ca arbitrul Ovidiu Hategan i-a acordat "rosu" eronat. "Jucatorul efectueaza un atac prin alunecare, dupa care, din lovirea mingii, ridica putin piciorul deasupra terenului. Eu spun, sincer, ca la asemenea faza nu se impune rosu. Hategan a vrut sa fie impartial, dar a comis o eroare. Din pacate, nu se poate indrepta greseala. Deciziile arbitrului din teren sunt inatacabile. Nu avem nici o putere. Spune FIFA ca pentru cartonas rosu direct se acorda minimum doua etape de suspendare", a declarat Craciunescu la DigiSport.
Voiculet spera totusi ca membrii Comisiei de Disciplina sa nu persiste in greseala. "Nu mi se pare normal sa stau doua etape pentru nimic. Nu o sa-mi dea ei primele sau bonusurile. Am ramas socat cand am vazut ca mi-a dat rosu. Sper sa se indrepte greseala", a declarat Voiculet.
Exista si un precedent chiar in curtea pandurilor. Eliminat cu Steaua, in turul campionatului, deoarece a patruns pe teren pentru a se interesa de soarta lui Bacila, accidentat grav, antrenorul Petre Grigoras a primit doar avertisment. "Pierd un jucator foarte important pentru ceva ce nu a facut cu intentie. Din pacate, rosu direct se condamna cu doua etape de suspendare. Pentru ce? Pentru un presupus fault. Cei care vor judeca situatia sper sa tina cont de faze si jucatorul sa primeasca minim. S-a intamplat in alte randuri cand nu s-au dat suspendari, chiar daca s-a dat rosu. Asta s-a intamplat la altii, la Pandurii o sa fie cam greu", a comentat si Grigoras.

Amical la Severin

Pandurii Targu Jiu va disputa astazi, de la ora 17.00, la Drobeta Turnu Severin, un meci de verificare in compania divizionarei secunde Gaz Metan Severin. Petre Grigoras este decis sa testeze toti jucatorii din lot. "O sa jucam pe Municipal. De-asta am si acceptat amicalul. O sa rulez tot lotul", a spus Grigoras. Pandurii nu poate conta pe Bacila, Pleasca, Rusu, Al. Grigoras si Brata, toti accidentati.