Baschetbalistii craioveni primesc vizita unei pretendente la titlu, BC Timisoara, formatie care luni a pierdut surprinzator pe terenul nou-promovatei CSS Giurgiu
Iubitorii baschetului vor putea urmari astazi, de la ora 19.30, in Sala Sporturilor "Ion Constantinescu" din Craiova, o partida interesanta intre SCM-U Craiova si BC Timisoara, una dintre echipele care trag la titlu in acest sezon. Meciul conteaza pentru etapa a 26-a din Divizia A, iar antrenorul secund al craiovenilor, Marius Toma, a spus ca ora de disputare a fost aleasa pentru a permite cat mai multor craioveni sa ajunga la meci, tinand cont ca partida se disputa intr-o zi lucratoare.
BC Timisoara, formatie pregatita de sarbul Predrag Badnjarevic, porneste favorita in disputa din Banie. Banatenii ocupa locul patru, cu 39 de puncte, iar SCM-U se afla pe locul 11, cu 32 de puncte.

Toma: Timisoara are orgoliul ranit

"Leii din Banat", asa cum li se spune baschetbalistilor de la BC Timisoara, vin dupa un esec surprinzator suferit luni pe terenul nou-promovatei CSS Giurgiu, scor 83-75. Rezultatul negativ al Timisoarei poate reprezenta un avantaj pentru Branislav Tomic si colegii sai. "Secundul" SCM-U, Marius Toma, a spus ca, totusi, este putin probabil ca adversarii lor sa repete jocul slab de la Giurgiu, cand au avut mari probleme in aparare. "Meciul este deosebit de greu prin prisma faptului ca cei de la Timisoara sunt ca un leu ranit dupa ce au pierdut luni neasteptat pe terenul nou-promovatei CSS Giurgiu si nu au voie sa faca pasi gresiti. Isi doresc foarte mult victoria. Noi jucam pentru orgoliul nostru, vrem sa-i invingem. Ei joaca pentru a obtine o clasare cat mai buna in play-off. Va fi un meci interesant, fiecare echipa dorindu-si victoria din motive diferite. Timisorenii pot acuza oboseala, dar si noi am jucat duminica in deplasare, la Brazi, cu CSU Asesoft Ploiesti".
Intrebat care este jucatorul de care se teme cel mai mult din formatia banateana, Toma a spus ca nu poate nominaliza un singur jucator: "Toti sunt valorosi si pot face diferenta. Timisoara este o echipa cu un buget de trei ori mai mare decat al nostru, care va juca finala, cel mai probabil, si poate castiga si titlul, dar in acelasi timp si noi avem jucatori ambitiosi, buni, care pot furniza surpriza. Speram ca leii din Banie sa muste din leii din Banat".
Petrisor si Dodoc, adversarii fostelor echipe

Duelul de astazi este special pentru doi dintre jucatorii care vor intra pe parchet, deoarece acestia au evoluat sezonul trecut la echipa adversa, iar in vara au facut obiectul unui schimb intre cele doua cluburi. Este vorba despre Catalin Petrisor, castigator al Cupei Romaniei cu Timisoara in 2010, care acum evolueaza in Banie, si Ionel Dodoc, fost component al formatiei oltene. Partida tur, disputata in luna decembrie a anului trecut, a fost castigata de BC Timisoara cu scorul de 99-70.

Badnjarevic ar menaja titularii

Antrenorul Timisoarei, Predrag Badnjarevic, a spus ca oboseala incepe sa isi spuna cuvantul asupra echipei si nu exclude varianta de a menaja cativa titulari. "Meciul de la Craiova va fi foarte periculos, au o serie de jucatori foarte valorosi din punct de vedere individual si pot fi chiar mai periculosi ca Giurgiu. Va fi greu, mai ales ca nu ne mai intoarcem acasa, va trebui sa menajam cativa jucatori, dar si sa castigam", a declarat Predrag Badnjarevic.