Echipa masculina de volei SCM-U Craiova debuteaza astazi in play-off-ul Diviziei A1, faza in care evolueaza formatiile care au incheiat sezonul regulat pe locurile 1-8.
Teoretic, toate echipele angrenate in prima faza din play-off pot obtine titlul de campioana nationala. In faza a doua, doar castigatoarele disputelor din faza I pot lupta pentru medalia de campioana, in timp ce invinsele vor juca meciuri pentru a se stabili configuratia finala a clasamentului intre pozitiile 5-8.
SCM-U Craiova, calificata in premiera in play-off, de pe locul 8, va intalni in faza I echipa de pe locul 1, Remat Zalau, nimeni alta decat campioana din ultimele doua sezoane. Cele doua combatante vor disputa trei partide, prima astazi la Zalau, a doua la Craiova, sambata, iar a treia, daca va mai fi cazul, miercurea viitoare la Zalau. Oltenii au plecat ieri spre orasul din judetul Salaj cu gandul sa faca un meci bun. "Mergem sa facem un joc bun. Avem sanse mici, dar trebuie sa profitam de fiecare greseala si slabiciune a adversarului. Avem cateva probleme de lot. Pop are maseaua umflata din cauza unei infectii, Ciortea are unele probleme la genunchi din cauza suprasolicitarii din ultimele saptamani, iar Ionut Ion a avut o raceala puternica, dar isi revine usor-usor", a spus ieri antrenorul Dan Pascu. Ultimul meci intre SCM-U si Remat Zalau a avut loc pe 18 februarie, in Sala Sporturilor "Ion Constantinescu", iar echipa campioana s-a impus cu 3-1, dar nu fara emotii.
Si voleibalistele de la SCM-U joaca astazi, pe teren propriu, de la ora 17.00, cu CSM Lugoj, in penultima etapa din returul Diviziei A1. Ambele echipe sunt calificate in play-off, ocupand locurile 7 - Craiova (33 de puncte), respectiv 8 - Lugoj (20 de puncte).