Pandurii Targu Jiu are un singur jucator in primul "unsprezece" cu peste 100 de jocuri in Liga 1. In schimb, Dinamo, adversara gorjenilor etapa viitoare, are sase.
In tur, tineretea a fost un atu pentru Pandurii. Gorjenii au aliniat la startul acestui sezon cea mai "cruda" echipa, dar asta nu i-a impiedicat sa joace cel mai frumos fotbal. Nu si cel mai eficient. Dinamo Bucuresti a strans cele mai multe puncte in 19 etape (43) si vine sambata, la Targu Jiu, din postura de lider al Ligii 1. Veteranii "cainilor", Marius Niculae, Catalin Munteanu si Ionel Danciulescu, au fost din nou decisivi in meciul cu Gaz Metan, scor 2-0. Niculae a scos penaltiul transformat de Catalin Munteanu, iar Danciulescu a inscris al doilea gol. Experienta si-a spus cuvantul. Pandurii, in schimb, a cedat la Brasov la doar trei minute dupa ce obtinuse egalarea. Tineretea le-a fost fatala oltenilor de aceasta data. Facand o comparatie intre primele garnituri ale formatiilor ce se vor infrunta la Targu Jiu, este limpede ca Dinamo este mai experimentata. Pandurii are un singur jucator titular cu peste 100 de jocuri in prima divizie, Voiculet (167), in timp ce "cainii rosii" au sase, Luchin (100), Moti (207), Scarlatache (128), Munteanu (227), Danciulescu (470) si M. Niculae (179). Petre Grigoras are in tot lotul patru jucatori cu state vechi in prima divizie, Popete (162, trimis in aceasta iarna la echipa a doua), Rusu (114), Bacila (150), ambii accidentati, si Voiculet (167), dar numai ultimul intra in calculele tehnicianului. Daca in lotul lui Dinamo nu exista debutanti, Pandurii are sase jucatori care nu au facut cunostinta cu prima liga, Horvat, Neagu, R. Dumitru, Unguru, Mbella si Gomis.

Nu suntem linistiti

Dupa infrangerea de la Brasov, scor 1-2, Pandurii Targu Jiu intalneste in urmatoarele doua etape principalele candidate la titlu in acest moment, Dinamo, la Targu Jiu, si CFR Cluj, in deplasare. Pe un teren mult mai bun decat la Brasov, pandurii spera sa puna probleme lui Dinamo. Zestrea de 30 de puncte a pandurilor nu e deloc linistitoare, iar Grigoras le cere elevilor sai sa incerce sa obtina puncte de la fiecare partida. "Trebuie sa ne gandim la meciul urmator, cel de pe teren propriu cu Dinamo, de sambata. Speram sa adunam cat mai multe puncte pentru ca, desi avem 30, nu suntem linistiti. Nici Chiriches si nici Stromajer nu ne vor mai putea aduce puncte in viitor, tot cei ramasi va trebui sa puna osul la treaba, sa aiba incredere la fiecare partida ca putem scoate un rezultat pozitiv si sa speram ca la sfarsit, cand se va trage linia, vom indeplini obiectivul pe care-l avem", a declarat Petre Grigoras.