Baschetbalistii de la SCM-U Craiova au obtinut o victorie de moral pe terenul formatiei Dinamo Bucuresti, intr-o sala din care oltenii au plecat mai mereu invingatori
Daca la fotbal Craiova nu mai are echipa in prima liga ca sa se poate duela cu rivala de o viata Dinamo Bucuresti, la baschet aceasta confruntare este posibila, iar jucatorii de la SCM-U Craiova se pot lauda ca i-au batut mai mereu in ultima perioada pe dinamovisti.
Ultima victorie a oltenilor a avut loc duminica seara, in Capitala, la Arena de Baschet, cand SCM-U Craiova a invins Dinamo cu scorul de 94-83 (28-19, 20-16, 20-21, 26-27) intr-o partida contand pentru etapa a 23-a din Divizia A. Oltenii si-au luat revansa pentru infrangerea din turul campionatului, cand bucurestenii s-au impus cu 106-98, dupa ce SCM-U a avut chiar si 20 de puncte avans.

Incurajati de galerie

Marius Toma, antrenorul secund al craiovenilor, a spus ieri ca jucatorii sai au controlat meciul din primul pana in ultimul minut. "Un meci pe care inainte de toate ne-am dorit foarte mult sa-l castigam pentru a ne lua revansa fata de ceea ce s-a intamplat in tur. Acum a fost un joc pe care l-am controlat de la un cap la celalalt. Am inceput foarte bine si am continuat sa ne mentinem la acelasi nivel pe tot parcursul partidei. Suntem mulțumiti ca am reusit un rezultat foarte bun, completat de un joc spectaculos".
Echipa craioveana a fost sustinuta in Capitala de o mica si zgomotoasa galerie.
Andelko Mandic si Marius Toma au mizat pe urmatorii jucatori: Aleksandar Belanovic (11 puncte), Iulian Orbeanu (2p), LeVar Seals (22p), Donte Gennie (17p), Steve Ross (34p). Au mai intrat: Horia Codin, Leroy Dawson (8p), Catalin Petrisor. Capitanul Branislav Tomic a fost menajat, deoarece a acuzat dureri la mana la care fusese accidentat.
In urma acestei victorii, SCM-U Craiova a facut schimb de loc cu Dinamo in clasament. Craiova e pe 11, cu 29 de puncte, iar Dinamo pe 12, cu 28 de puncte. SCM-U va juca in etapa viitoare pe teren propriu, cu CSU Atlassib Sibiu, partida urmand sa se dispute vineri, cu incepere de la ora 19.00, in Sala Sporturilor "Ion Constantinescu".
I-au retrogradat pe dinamovisti
Dinamo a revenit anul acesta in Divizia A dupa un an petrecut in Divizia B. Bucurestenii fusesera retrogradati in esalonul secund chiar de SCM-U Craiova, in meciul pentru mentinerea in Divizia A. Dinamo este cea mai titrata echipa din baschetul romanesc, cu 22 de titluri nationale in palmares.