Putin peste 100 de pugiliste din tara s-au adunat, saptamana trecuta, la Buzau, pentru a-si disputa suprematia in cadrul Campionatului National de box (junioare, tineret, senioare). Ancuta Vlad, sportiva legitimata la CSM Craiova, a revenit acasa cu medalia de argint, la senioare. Eleva antrenorului emerit Vasile Fintina a concurat la categoria 64 de kilograme, a castigat primul meci in fata unei sportive din Slatina, Nicoleta Florescu, iar in finala a fost invinsa la puncte de o sportiva de la Steaua Bucuresti, Gabriela Bold. "Dupa ce trei ani la rand a iesit campioana nationala, normal ca mi-as fi dorit ca si acum sa se intample la fel, dar sistemul actual nu mai incurajeaza sportivii. Nu se poate sa ne anunte de la club ca trebuie sa mergem doar la competitiile care puncteaza, adica doua pe an, Campionatul si Cupa Romaniei. In restul anului, sportivii ce fac daca nu pot participa la turnee amicale, cupe?", a spus ieri Vasile Fintina.
Ancuta, care nu este prea obisnuita cu infrangerile, si-a aratat dezamagirea fața de arbitraj. Ea nu poate uita foarte usor ca anul trecut, la Mangalia, a pierdut pe nedrept finala Cupei Romaniei, in favoarea unei sportive de la Steaua Bucuresti, club la care antrenor este selectionerul lotului feminin, Adrian Lacatusu. "Anul trecut, dupa ce s-a intamplat la Mangalia am vrut sa ma las de box. Acum, la Buzau, adversara nu m-a batut prea rau, dar cred ca de cand a intrat in ring avea avantaj de un punct, ca e de la Steaua. Din cauza problemelor cu arbitrajul am refuzat sa mai merg la lotul national, deoarece nu mi se pare corect ce se intampla", a spus sportiva.
Clubul CFR Marfa IRLU Craiova a obtinut o medalie de bronz, prin Valentina Curca, la tineret, categoria 60 kilograme, in timp ce Dora Mustatea (senioare, 54 kg) a fost nedreptatita la tragerea la sorti, cazand in primul meci cu Mihaela Lacatusu (Steaua), sotia antrenorului Lacatusu. Sportiva din Craiova ar fi trebuit sa fie cap se serie, conform rezultatelor anterioare.

"Fete transportate
cu targa prin mall"

Campionatul National s-a desfasurat intr-un mall din Buzau, un loc neinspirat, dupa cum spun antrenorul Vasile Fintina si pugilista Anca Vlad. "Ce propaganda facem noi boxului feminin cand cei de la SMURD transportau pe scarile rulante ale respectivului magazin fete pline de sange, care fusesera facute knock-out in ring. In plus, sportivele nu au avut unde sa se spele dupa meciuri", povesteste Fintina. Eleva sa il completeaza: "Dupa ce ca ne-au dus acolo in judetul Buzau, unde erau nametii cat casa, au pus concursul la mall si nici nu a venit multa lume, in jur de 30 de persoane, restul erau in trecere".
Gorjeanca Roxana Patrascu a luat aurul

Roxana Patrascu, eleva la Colegiul Comercial "Virgil Madgearu" din Targu Jiu, a castigat titlul de campioana nationala de tineret, categoria 64 de kilograme, la Buzau. Sportiva legitimata la CS Pandurii este pregatita de Leontina si Ninel Geica. Alte doua sportive de la CS Pandurii antrenate de aceiasi tehnicieni s-au intors cu medalii de bronz de la Buzau. Alexandra Carstea, eleva la Colegiul "Mihai Viteazul" Bumbestiu Jiu, s-a clasat pe locul trei la categoria 64 de kilograme la tineret, iar Bianca Apostol a luat bronzul la categoria 57 de kilograme in competitia senioarelor. "Rezultate foarte bune pe criza asta. Multumim conducerii clubului CS Pandurii pentru cantonament si conditiile de participare oferite", a spus Ninel Geica.