Echipa Pandurii Targu Jiu a incheiat al doilea stagiu din Antalya cu o victorie in fata echipei sarbe FK Rad Belgrad, scor 2-1. Gorjenii revin in tara pentru patru zile.
Oltenii si-au mai dres moralul in ultimul test din Antalya, castigand cu 2-1 in fata sarbilor de la FK Rad Belgrad, chiar daca Petre Grigoras a avut cativa absenti importanti in atac: Matulevicius, Maxim si Lemnaru. Pandurii a inceput jocul intr-o formula apropiata de cea de baza (Mingote - Ungurusan, Viera, Cardoso, Vlad - Nistor, Pintilii, Voiculet - Grigoras, Batin, Cristea) si a reusit sa marcheze de doua ori pana la pauza. Nistor si Grigoras au semnat golurile pandurilor, iar sarbii au redus din diferenta cu doua minute inainte de final. Dupa pauza, pentru gorjeni au mai evoluat: Lazar, Neagu, R. Dumitru, Rada, Tataru si Unguru. Bilantul pandurilor in stagiul al doilea este de doua victorii, un egal si trei infrangeri. Lucrul negativ de semnalat ar fi fragilitatea defensiva, Pandurii primind gol in toate cele sase jocuri, in total 14, in conditiile unor adversari modesti. Petre Grigoras deplange, in continuare, pierderile din aceasta iarna. Odata cu plecarile si accidentarile s-au pierdut si automatismele, iar refacerea relatiilor de joc cere timp. "Nu sunt progrese foarte mari fata de primul stagiu, dar nici nu pot fi atata vreme cat am pierdut jucatori foarte importanti. Se simte lipsa lor. Ca vom reusi intr-un timp mai scurt sa ne repunem pe picioare si sa redevenim o echipa puternica, e foarte posibil, dar, deocamdata, trebuie sa admitem si sa recunoastem ca Pandurii a pierdut cateva piese de baza, cateva automatisme. Jucatorii se cunosteau intre ei. Nu spunem ca cei care ii vor inlocui nu au valoare. Au si ei valoare, dar e nevoie de timp si pentru cei care vor veni din linia a doua, de la tineret, si pentru eventualele transferuri, care, deocamdata, in afara de Ungurusan, nu sunt", declarat Grigoras.
Pandurii revin astazi in tara, iar jucatorii vor primi liber pana luni, cand este programata plecarea in cel de-al treilea stagiu de pregatire din Antalya.

Revelatia Roberto Dumitru

Autor a trei goluri in cele doua stagii din Antalya ale pandurilor, juniorul Roberto Dumitru ar putea debuta in Liga 1 inca din acest sezon. Si Alexandru Neagu, venit de la Real Murcia, este gata pentru prima liga. "Din urma vin Neagu, Roberto Dumitru... Sunt jucatori carora le dau incredere, dar la ei nu va asteptati la evolutii spectaculoase si rezultate fantastice. Sunt jucatori care pot sa evolueze bine zece minute sau o repriza, iar trei meciuri sa fie zero barat. Eu cred ca Roberto va debuta in acest retur de campionat, dupa evolutiile pe care le-a avut si modul in care s-a prezentat in ultimul timp, si el, si Neagu", a spus Grigoras.
Rezultatele pandurilor in stagiul 2
Pandurii - FK Zeta (Muntenegru, liga 1) 0-3, Panduri - MTK Budapesta (Ungaria, liga 2) 3-3, Pandurii - Novi Pazar (Serbia, liga 1) 1-2, Pandurii - FC Costuleni (Rep. Moldova, liga 1) 3-2, Pandurii - Shkendija (Macedonia, liga 1) 0-3, Pandurii - FK Rad Belgrad (Serbia, liga 1) 2-1.