Atacantul Valentin Lemnaru continua pasa proasta de la finalul anului trecut, nereusind sa inscrie din septembrie 2011
Responsabil cu golul in atacul pandurilor, Valentin Lemnaru a uitat sa mai marcheze. Ultima reusita a sa dateaza din 27 septembrie 2011, cu Astra Ploiesti, la Targu Jiu, scor 1-2. Nici macar in Antalya nu s-a "lipit" la gol ex-clujeanul, desi a bifat toate jocurile de verificare. Poate si de aici nevoia disperata a lui Petre Grigoras de a-si intari atacul, mai ales ca cealalta optiune ca varf impins, Paul Batin, a iesit la rampa abia pe finalul anului, suplinind, ce-i drept, eclipsa de forma a lui Lemnaru. "Primul cantonament a fost axat mai mult pe pregatirea fizica, acum vor fi meciuri amicale in care antrenorul va stabili echipa pentru inceputul returului. Eu imi doresc sa inscriu, important este sa incep din nou sa joc cat mai mult si odata cu golurile mele sper sa vina si rezultate mai bune", a declarat Lemnaru dupa primul stagiu din Antalya. Concurenta nu-l sperie pe ex-clujean care trebuie sa imparta minutele in amicale cu lituanianul Deivydas Matulevicius. "Este bine daca este concurenta. La fiecare echipa este bine sa fie concurenta pe fiecare post. Cine este mai in forma o sa joace. Vom fi pregatiti la sfarsitul cantonamentului pentru reluarea campionatului. Au plecat jucatori importanti, dar noi, cei care am ramas aici, trebuie sa ducem mai departe proiectul si trebuie sa ne clasam in primele zece la sfarsitul campionatului", afirma Lemnaru.
Valentin Lemnaru a inscris patru goluri in turul campionatului, toate in primele opt etape, in 1.299 de minute jucate, fiind al patrulea cel mai folosit jucator din lotul echipei Pandurii, dupa Viera, 1.530 de minute, Mingote, 1.350 de minute si Cardoso, 1.332 de minute. Lipsa de forma a lui Lemnaru a fost taxata si de transfermarkt.de, care i-a scazut cota de la 750.000 de euro (10.11.2011) la 650.000 de euro (24.12.2011).
Dupa ce l-a reinventat pe Jaka Stromajer, slovenul dand randament excelent ca atacant stanga, Petre Grigoras incearca acelasi lucru si cu Paul Batin. Atacantul adus in vara de la CFR Cluj a fost folosit in amicalele din Antalya cu preponderenta ca volante stanga si nu a facut-o deloc rau.

Matook, inca un esec

Ii aduce cineva si fotbalisti lui Grigoras? Intrebare legitima dupa ce multi jucatori s-au perindat prin cantonamentul pandurilor, insa nici unul nu l-a multumit pe tehnicianul pandurilor. Farez Brahmia (Franta, liga a 5-a), Luisito Campisi (Italia, liga a 3-a), Sebastiao Noguera (Portugalia), Williams (Brazilia) si Akram Matook (Tunisia) s-au prezentat modest, iar Grig i-a expediat rapid. Internationalul estonian Ats Purje este singurul ramas sub observatie, alaturi de Alexandru Neagu si Deivydas Matulevicius, ultimii doi avand deja semnate contracte cu Pandurii. "Il vom vedea si pe Purje si cred ca in rest sunt sanse minime sa mai primesc alti jucatori in probe. As vrea sa ma concentrez doar la pregatirea echipei si formarea unui unsprezece de baza. Nu cred ca as mai avea rabdare sa mai studiez tot felul de anonimi, ma repet, nu vreau sa am un lot doar la numar. Mai bine cu tinerii de la Pandurii, cu Unguru si cu Dumitru, decat cu altii", a rabufnit Grigoras.
Pandurii are programat astazi un nou amical in Antalya, in compania echipei din Serbia, FK Novi Pazar. Altfel, aseara, elevii lui Grigoras au remizat in jocul de verificare sustinut in compania celor de la MTK Budapesta, scor 3-3.