ProSport informeaza: Zi istorica pentru tenisul romanesc! Horia Tecau a castigat Australian Open la dublu mixt!

Tenismenul roman Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au castigat, duminica, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.
Tecau si Mattek-Sands, ambii in varsta de 27 de ani, s-au impus dupa 102 minute de joc.
Horia Tecau se afla la primul titlu de Grand Slam din cariera.
Prezenta lui Horia Tecau in finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui roman din 1979. Ultimii romani ce au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.
Ilie Nastase are in palmares doua titluri la doua la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972.
Sursa: Mediafax
________________________________________
Horia Tecau s-a mai aflat in situatia de a disputa o finala de Grand Slam dupa ce a jucat in alte doua randuri cu trofeul pe masa, la Wimbledon, alaturi de Robert Lindstedt. In schimb, Bethanie Mattek Sands se afla in fata unei premiere. "Este o performanta deosebita sa joci o finala de Grand Slam, indiferent de proba", spune americanca, care a dezvaluit ca nu a tinut neaparat sa evolueze si la dublu mixt, dar a acceptat sa joace pentru prima data in formula cu Horia Tecau in 2011. Calificarea in finala au obtinut-o din a doua incercare.

A intrat pe teren si intr-un imprimeu leopard

Horia Tecau este deja un personaj in turneele de dublu, dupa performantele din ultimii doi ani, dar cel putin la fel de celebra este si partenera lui. Bethanie Mattek-Sands, care ar putea fi supranumita si Lady Gaga din tenis, s-a facut remarcata in primul rand prin tinutele excentrice pe care le-a afisat pe terenul de joc. Anul trecut, in primul ei meci la Wimbledon, Bethanie a purtat o jacheta alba Lady Gaga, decorata cu mingi de tenis, iar la US Open a aparut intr-un imprimeu leoprad. "Imi plac culorile, ador sa fiu diferita. Majoritatea fetelor sunt imbracate la fel si nu poti sa le distingi. De aceea eu vreau sa fiu diferita", sustine Mattek-Sands.
________________________________________
Horia Tecau a depasit bariera de un milion de dolari castigati din tenis dupa semifinala de dublu si calificarea in finala de dublu mixt