Baschetbalistii craioveni au oprit seria negativa. Dupa zece esecuri consecutive, SCM-U a castigat disputa cu BCM-U Pitesti, scor 77-64, dupa un sfert patru de exceptie.
Dupa aproape trei luni de "seceta", in care suferisera zece infrangeri pe banda rulanta, baschetbalistii de la SCM-U Craiova au simtit din nou, duminica seara, gustul victoriei. Oltenii s-au impus, pe teren propriu, in fata formatiei BCM-U Pitesti, scor 77-64 (20-14, 12-19, 14-19, 31-12), intr-un meci contand pentru etapa a 17-a din Divizia A.
Partida a fost echilibrata, gazdele desprinzandu-se pe tabela in ultimul sfert, gratie aruncarilor de trei puncte, dar si unui joc bun in defensiva. Antrenorii Andelko Mandic si Marius Toma au trecut pe foaia de meci zece jucatori, dar au trimis in teren doar sase, romanul Iulian Orbeanu si cinci straini, Steve Ross, Aleksandar Belanovic, LeVar Seals, Donte Gennie si Leroy Dawson. Dintre acestia, Orbeanu si Ross au stat in teren tot meciul. Pe banca s-au mai aflat romanii Ionut Albu, Cornel Cioacata, Mihai Gavrila si Horia Codin, dar si capitanul echipei, sarbul Branislav Tomic. Acesta din urma nu a fost trecut pe foaie, fiind indisponibil, dupa ce la jumatatea saptamanii trecute si-a fracturat degetul mare de la mana dreapta la un antrenament. Si Catalin Petrisor a lipsit, deoarece are rujeola. Din formatia SCM-U s-au remarcat canadianul Steve Ross, cu 27 de puncte reusite, trei recuperari si doua pase decisive, si Donte Gennie, jucatorul care in sezonul trecut imbracase tricoul formatiei pitestene, reusind duminica 25 de puncte, unele in momente importante, patru recuperari si o pasa decisiva. "Nu a fost vorba despre vreo revansa sau razbunare.
Mi-am facut treaba si am dat tot ce am avut mai bun ca echipa sa castige. Am facut un sfert patru bun, dar pentru asta trebuie sa le multumesc coechipierilor. De altfel, tot meciul a fost exceptional, iar diferenta a facut-o faptul ca noi am jucat ca o echipa si ne-am aparat ca o echipa", a declarat Gennie pentru
Totalbaschet.ro. In afara de Ross si Gennie, pentru SCM-U au mai jucat: Belanovic (7 puncte, 6 recuperari), Orbeanu (7 puncte, 10 recuperari), Seals (7 puncte, 6 recuperari, 8 pase decisive) si Dawson (4 puncte).

Cadou pentru Marius Toma

Dupa meci, antrenorul principal al gazdelor, Andelko Mandic, a declarat ca victoria a venit ca o descatusare pentru elevii sai: "A fost o victorie meritata. Baietii au jucat foarte bine in defensiva, ca si in partida de la Giurgiu, dar, spre deosebire de acel meci, acum am fost mult mai eficienti. Desi avem probleme medicale in lot, jucatorii s-au mobilizat si au reusit o victorie foarte importanta atat in clasament, cat si pentru moral, pentru ca am intrerupt o lunga serie de insuccese". "Secundul" Marius Toma a spus ca succesul impotriva Pitestiului a fost un cadou frumos pentru ziua lui. "Nu ma asteptam sa castigam. Vreau sa le multumesc jucatorilor pentru cadoul pe care mi l-au facut de ziua mea. Ne-am saturat de atatea infrangeri. Chiar daca am avut probleme de efectiv si am avut jucatori nerefacuti complet, ma refer la Seals si Ross, iar Orbeanu a jucat pentru prima data tot meciul, ma bucur ca am obtinut o victorie importanta. Cred ca diferenta a fost facuta de procentajul aruncarilor si de determinarea sportivilor nostri, care au luptat pana la capat", a spus Toma, conform Totalbaschet.ro.
Craiova a obtinut o victorie de moral, a cincea din acest sezon, si se afla pe locul 12, cu 21 de puncte, in timp ce pitestenii, pregatiti de Tudor Costescu, au pierdut un meci important in lupta pentru accederea in play-off, ocupand dupa aceasta etapa locul 12, cu 23 de puncte. Maine este programata o etapa intermediara, iar SCM-U Craiova va intalni la Targu Jiu formatia Energia Rovinari, pe care a invins-o in tur.