Sorana Cirstea a obtinut calificarea in turul al treilea la Australian Open, primul turneu de mare slem al anului. Romanca a invins-o in trei seturi pe poloneza Ursula Radwanska. Cirstea a avut un inceput dezastruos de meci, pierzand categoric primul set, scor 1-6, insa si-a revenit rapid,
adjudecandu-si clar celelalte doua seturi, 6-2 si 6-3. Desi nu i-a iesit la fel de bine ca adversarei primul serviciu, romanca a surclasat-o pe Radwanska la celelalte capitole, reusind trei asi si avand de doua ori mai putine greseli nefortate. In turul trei, targovisteanca o va intalni pe italianca Sara Errani, locul 48 WTA, care a invins-o in doua seturi pe rusoaica Nadia Petrova, cu 6-2, 6-2. Cirstea si Errani s-au mai intalnit de trei ori pana in prezent, jucatoarea din Italia castigand doua dintre dispute. Ultima partida a avut loc in 2011, pe zgura de la Marbella, unde Errani s-a impus in primul tur in set decisiv. In primul tur la Australian Open, Sorana a invins-o pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-3. Prin calificarea in turul trei, ea si-a asigurat un cec in valoare de 54.625 de dolari australieni (circa 44.300 de euro) si 100 de puncte WTA.
Romanii se descurca
si la dublu

Tot la feminin, insa la dublu, primul tur a programat un duel romanesc - perechea Irina Begu/Monica Niculescu a jucat contra Simonei Halep si olandezei Arantxa Rus. Tandemul suta la suta romanesc a fost mai tare si s-a calificat dupa doua seturi identice, 6-4, 6-4. Pe tabloul de dublu masculin, Victor Hanescu si Olivier Rochus au avut nevoie de aproape trei ore ca sa treaca de austriecii Oliver Marach si Alexander Peya 7-6, 4-6, 7-5. Hanescu si Rochus vor juca in turul doi impotriva brazilienilor Joao Souza si Ricardo Mello. Turneul de la Antipozi a inceput cu bine si pentru celalalt roman de la dublu - cap de serie numarul 7. Perechea Robert Lindstedt/Horia Tecau a trecut in doua seturi de Andreas Siljestrom din Suedia si Igor Zelenay din Slovacia, 6-3, 7-6, si va intalni in runda secunda perechea australiana Colin Ebelthite/Marinko Matosevic. In cazul in care vor trece de adversarii din turul doi, perechile Tecau/Lindstedt si Hanescu/Rochus se vor intalni in runda a treia a competitiei.