Federatia Romana de Box a castigat si ultimul proces pe care il avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA), cel in urma caruia forul prezidat de Rudel Obreja fusese exclus din structurile federatiei, informeaza Mediafax. Recursul formulat de FR Box impotriva Deciziei Comitetului Executiv AIBA din 6 septembrie 2011 este admis, iar excluderea acesteia ca membru al AIBA este anulata.
AIBA va trebui sa suporte costurile juridice, care se ridica la 7.000 de franci elvetieni. Presedintele FR Box, Rudel Obreja, se afla de mai mult timp in conflict cu conducerea AIBA, care ii cere demisia din functia de presedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box ca va fi dezafiliata daca Obreja nu renunta la functia sa pana la 31 august si a pus in aplicare excluderea forului roman pe 6 septembrie. Aceasta decizie a federatiei internationale ii impiedica pe boxerii romani sa participe la competitiile de calificare la Jocurile Olimpice, printre care se numara si Campionatele Mondiale de la Baku. Ulterior, AIBA le-a permis pugilistilor si antrenorilor romani sa participe la CM. Federatia Romana de Box a mai castigat un proces pe care il avea la TAS impotriva AIBA, si in care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial dictata la 8 martie 2011.

Bute l-ar putea intalni pe Froch pe 14 aprilie si 4 august

Promotorul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, a declarat ca sportivul pe care il impresariaza ar putea sa il intalneasca pe campionul mondial la supermijlocie in versiunea IBF, Lucian Bute, in doua meciuri ce ar urma sa se dispute pe 14 aprilie (Montreal) si 4 august (Nottingham), precizeaza Mediafax. "Am stabilit doua date. Nu vad de ce aceste date nu ar putea fi stabilite saptamana viitoare si intr-un contract", a spus Hearn pentru espn.com.