Jurnalul National informeaza : Politia Rutiera a primit pentru doi ani o masina Lotus Evora S, model de peste 70.000 euro
Politia Rutiera a primit spre utilizare, pentru o perioada de doi ani, un automobil Lotus Evora S, un model de peste 70.000 de euro care poate atinge 100 kilometri pe ora in 4,8 secunde.Automobilul a fost livrat de importatorul Lotus pe piata locala, Forza Rossa, si va folosit in mod gratuit timp de doi ani de un echipaj de elita al Inspectoratului General al Politiei.
Masina va fi utilizata pentru supravegherea arterelor aglomerate, cu risc sporit si pentru misiuni de patrulare si interventie rapida.
Romania este a treia tara, dupa Marea Britanie si Italia, care realizeaza un parteneriat oficial intre Lotus Cars si Politia Romana.Automobilul Lotus Evora S are 350 de cai putere, viteza maxima de 280 de kilometri la ora si poate ajunge la 100 de kilometri la ora in 4,8 secunde.
Ion Bazac, proprietarul Forza Rossa, a declarat pentru MEDIAFAX ca firma a livrat de la inceputul anului sapte automobile Lotus, dintre care cinci sunt modelul Evora. Bazac a spus ca tinta de vanzari pana la sfarsitul anului este de 24 de unitati.Incepand cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova. Totodata, firma opereaza si ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca, precum si in Bulgaria si Republica Moldova.