Aveti grija sa nu-i suparati pe angajatii Casei de Pensii Dolj pentru ca s-ar putea sa fiti luati la bataie. Felicia Stancu, intrata in vizorul politistilor pentru ca si-a insusit ilegal peste 100.000 de lei acordand ajutoare de inmormantare fictive, a agresat ieri un redactor GdS, care dorea sa stea de vorba cu ea. Conducerea Casei ridica din umeri si spune ca nu are ce sa-i faca angajatei turbulente.

Felicia Stancu, functionara la Casa de Pensii Dolj, a devenit cunoscuta dupa ce presa a scris despre smecheriile pe care le-a facut cu banii pentru ajutorul de inmormantare. Timp de trei ani, aceasta a acordat ajutoare de deces de doua ori. Prima data platea ajutorul legal de deces care se cuvenea rudelor decedatului, iar a doua oara selecta anumiti oameni pe care ii cunostea si, chipurile, le dadea al doilea ajutor de deces, de data aceasta ilegal. Se pare ca Stancu se folosea de apropiati ai sai care aveau incredere in ea pentru a-si indeplini scopurile in ceea ce priveste ajutoarele de deces. Ea selecta cunoscuti, cei mai multi din comuna doljeana Teslui, acolo unde s-a nascut ea, pe numele carora ar fi intocmit fictiv dispozitii de plata. Prejudiciul a fost stabilit in luna mai la 103.528 de lei, dar, in mod suspect, banii au fost returnati rapid la casieria unitatii intr-un interval foarte scurt, existand dispozitii de incasare pe numele tuturor persoanelor care ar fi primit ilegal ajutorul. Culmea este ca pe lista cu cei care ar fi dat banii inapoi figureaza si persoane decedate. Cazul a intrat in atentia Serviciului de Investigare a Fraudelor. Trei luni au trecut de atunci, dar ancheta merge anevoios pentru ca Stancu a intrat ba in concediu medical, ba in concediu de odihna. Conducerea Casei de Pensii nu a parut deranjata prea mult de smecheriile financiare ale functionarei. Singura masura pe care a luat-o directorul Casei de Pensii Dolj, Daniel Baciu, impotriva Feliciei Stancu a fost sa o mute de la biroul de plati la un ghiseu unde inregistra, culmea ironiei, tot cereri pentru ajutoare de deces. Baciu nu a convocat o comisie de disciplina, asa cum ar fi fost normal, ci asteapta rezultatul anchetei politiei.

Functionara cu nervii nervosi

Intre timp, Felicia Stancu s-a intors la serviciu. Nervoasa, pusa pe harta, se pare. In loc sa bage capul in pamant de rusine pentru ceea ce a facut si sa zica mersi ca are un director atat de blajin, aceasta a turbat cand un jurnalist GdS a incercat ieri sa stea de vorba cu ea. S-a repezit nebuneste sa-i smulga aparatul foto din mana, i-a sucit mana, gata-gata sa se infiga in parul colegei noastre. Noroc cu politistul comunitar care a calmat-o pe functionara mardeiasa. "Am intrat in birou la Felicia Stancu, m-am prezentat si i-am spus ca doresc sa vorbesc cu ea si sa-i fac o fotografie. Cand a vazut ca am aparatul in mana s-a ridicat brusc de la birou si mi-a smuls camera foto din mana, tipand cat o tineau puterile. I-am cerut camera, explicandu-i ca nu este proprietatea ei si atunci mi-a sucit mana dreapta. Am strigat dupa ajutor si a venit gardianul. Mi-a inapoiat camera abia dupa ce a intervenit gardianul", a spus colega noastra, agresata de functionara de la CJP Dolj. "Nu avea dreptul sa ma agreseze. Daca nu dorea sa o fotografiez trebuia sa-mi spuna acest lucru, nu sa sara si sa-mi smulga din mana camera, dupa care sa ma agreseze fizic. Este absurd ca intr-o institutie a statului, o functionara acuzata ca si-a insusit ilegal 100.000 de lei din ajutoare de deces sa agreseze un jurnalist care isi facea doar meseria", a spus redactorul GdS.

Baciu: "Si eu ce sa fac acum?"

Directorul Casei de Pensii, care pare ca balteste in functie, a ridicat neputincios din umeri. "Si eu ce sa fac acum? Mai mult decat faptul ca am dat-o afara nu am ce sa-i fac. A fost prima pe listele de disponibilizari si am dat-o afara impreuna cu ceilalti. Mai vine la serviciu patru ore pe zi, pentru ca asa e legea", a spus Daniel Baciu. Redactorul GdS i-a solicitat acestuia sa vizualizeze caseta de pe camera de supraveghere, dar Baciu a spus ca exact in acel loc nu exista camere de supraveghere. Prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a spus ca, din punctul lui de vedere, Daniel Baciu ar fi trebuit sa faca o ancheta interna si, daca era cazul, sa o sanctioneze pe functionara nervoasa.