In perioada aprilie - mai 2011, politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 3, cu sprijinul structurii specializate de supraveghere operativa din cadrul I.G.P.R., au documentat activitatea unei grupari infractionale cu preocupari pe linia furturilor din locuinte, avand mod de operare "rupere butuc" si "escaladare" la "pont".
Acestia vizau locuinte situate in Bucuresti si judetele Ilfov, Brasov si Dambovita, ale caror proprietari dispuneau de sume mari de bani sau care detineau case de bani.
In noaptea de 24/25.05.2011, politistii i-au prins in flagrant pe M. Marian de 47 de ani, din Bucuresti, C. Teodor de 43 de ani, din Bucuresti, P. Florin de 37 de ani, din judetul Calarasi si M. Petrica de 40 de ani, din judetul Calarasi, toti cunoscuti cu antecedente penale, imediat dupa ce, prin ruperea butucului de la usa de acces, au patruns in sediul unui cabinet particular situat in str. Anton Pann, sector 3, cu intentia de a sustrage o casa de bani.
Cei in cauza au folosit doua autoturisme marca Peugeot 307, respectiv Opel Astra, in interiorul carora au fost gasite instrumente pentru spargeri, confectionate artizanal (presa extractoare, ruptoare, foarfeca de taiat tip "gura de lup", leviere, dalti).
In urma cercetarilor, s-a stabilit faptul ca membrii gruparii ca sunt suspecti si de comiterea altor doua furturi din locuinta pe raza municipiului Bucuresti.
Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la furt calificat, cu cei in cauza in stare de retinere, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.