Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT l-au retinut aseara pe un doljean cercetat pentru trafic de persoane, dupa ce, cu cateva ore in urma, o introdusesera in arest si pe una dintre victimele acestuia.
Petre Bran, de 50 de ani, din Cetate-Dolj, era cercetat initial in libertate, pentru trafic de persoane, pe motiv ca, in perioada 2009 - 2010, ar fi racolat, transportat in Spania si exploatat patru victime, trei dintre acestea exploatate prin munca si una obligata sa se prostitueze. De pe urma lor, invinuitul ar fi obtinut aproximativ 40.000 de euro.
Ieri, anchetatorii au aflat ca, dupa ce a dat declaratie impotriva traficantului, calafeteanca Rodica Mariana Guna, de 39 de ani, "s-a deplasat la cabinetul unui notar public, unde a dat o declaratie in care arata ca invinuitul Bran Petre nu a comis infractiunea de trafic de persoane, precizand in mod expres ca declaratia este necesara pentru scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului", informeaza un comunicat al politiei doljene. Pentru ca si-a schimbat declaratia, procurorii DIICOT au retinut-o pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului. Aseara, procurorii l-au retinut si pe Petre Bran, acuzat de incercarea de a determina marturia mincinoasa a victimei sale.
Amandoi urmeaza sa fie prezentati astazi Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.