Politistii i-au retras permisul port-arma lui Bercea Mondial si i-au ridicat cele doua arme pe care acesta le detinea legal in mod curios, intrucat este analfabet, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.
Imediat dupa ce a inceput ancheta in cazul lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, dar mai ales dupa ce s-a constatat ca este analfabet, au fost facute mai multe verificari, spun sursele citate.
Daca in cazul permisului de conducere nu se poate face nimic pentru moment, politistii s-au sesizat cu privire la permisul de port-arma si i l-au ridicat. De asemenea, cele doua arme pe care Bercea Mondial le detinea, una marca Benelli, de calibru 12 milimetri, si una marca Walter, de calibru 5,6, au fost ridicate de politisti si vor fi vandute in regim de consignatie printr-un magazin de specialitate, urmand ca interlopul sa primeasca banii obtinuti.
Legal, permisul de port-arma poate fi obtinut dupa ce solicitantul face cursuri si sustine un examen la o Asociatie de Vanatori, examen ce cuprinde legislatia in vigoare privind uzul de arma, dar si cunostinte despre speciile ce pot fi vanate si obligatiile ce-i revin vanatorului. Ulterior, cu rezultatul examenului, candidatul se prezinta la Politie, unde i se elibereaza autorizatia in baza careia poate detine arme de foc de vanatoare.
Bercea Mondial si-a obtinut permisul port-arma in 1998 si este membru al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi OLT, insa politistii au mari indoieli in ceea ce priveste corectitudinea sustinerii examenului.
Verificsrile politistilor arata ca in 1998, cand a obtinut permisul, Bercea si-a cumparat prima arma, o carabina marca CZ, pe care ulterior a vandut-o.