Un tanar din Voineasa, care pretindea ca este politist, a fost depistat luni la Barza - Olt. Baiatul a cerut de la mai multe persoane diverse sume de bani, promitandu-le, in schimb, ca le ajuta sa se angajeze in politie.

Un tanar de 17 ani, din localitatea Voineasa, care pretindea ca este politist, a fost retinut luni de politisti in timpul unui flagrant organizat in comuna Barza - Olt. Metoda de operare a tanarului a fost cat se poate de simpla. El pretindea ca este politist si, in aceasta calitate, a cerut de la mai multe persoane din comuna Barza diverse sume de bani, promitandu-le in schimb ca le angajeaza la politie, sustine primarul localitatii din Voineasa, Constantin Costache.
"Baiatul retinut provine dintr-o famile saraca. Sunt sapte-opt frati. Nu imi dau seama cum a reusit sa induca in eroare atatea persoane din Barza. Era un baiat simplu, avea grija de vacile satului. Nu stiu cum au putut oamenii sa creada ca lucreaza la politie. Am auzit ca le promitea ca ii angajeaza la Politia Comunitara", a declarat primarul Constantin Costache.

Anchetatorii, pe fir

Procurorii au insa alta varianta. Potrivit Cameliei Raicu, purtatorul de cuvant de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bals, Viorel Dinu a pretins ca este seful de post de la Politia Voineasa. El este acum cercetat pentru inselaciune. "Minorul s-a imbracat in haine de politist si i-a cerut unui tanar 500 de lei pentru a-i inlesni accesul la Scoala de Politie. Cei doi ar fi trebuit sa se intalneasca aseara (luni seara - n.r.), in comuna Voineasa. Minorul a fost prins in timp ce primea de la bunicul tanarului din Barza suma de 500 de lei. A fost retinut pentru 24 de ore, iar astazi (ieri - n.r.) a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Este cercetat pentru port ilegal de uniforma, uzurpare de calitati oficiale si inselaciune", a spus procurorul Camelia Raicu.
Viorel Dinu a fost eliberat ieri de oamenii legii si este cercetat in stare de libertate. "Pe 9 august, in jurul orei 22.15, in urma cercetarilor angajatilor Politiei Bals, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bals, s-a organizat flagrantul in comuna Barza, in urma caruia a fost prins baiatul suspectat de inselaciune. In fapt, acesta, declinandu-si calitatea de politist, a pretins si primit de la alt tanar din comuna Barza bani, pentru a-l angaja in politie. Astazi (ieri- n.r.), acesta a fost eliberat. El este cercetat in stare de libertate, insa are interdictie de a parasi localitatea timp de 30 de zile", a declarat comisarul Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Olt.
Din cercetarile politistilor a rezultat faptul ca Viorel Dinu ceruse de mai multe ori bani de la Octavian Patru, sub acelasi pretext, primind in total 745 de lei. Politistii continua cercetarile.