Un grup infractional suspectat de contrabanda cu tigari a fost destructurat de politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti.
In urma unui flagrant organizat in weekend, au fost depistati doi dintre membrii gruparii, in timp ce intentionau sa vanda 90.000 de tigarete de contrabanda.
La data de 7 august a.c., politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Pitesti, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., i-au surprins in flagrant, in municipiul Pitesti, judetul Arges, pe Ovidiu C., de 36 de ani, din Pitesti si Cristian D., de 35 de ani, din comuna Stefanesti, judetul Arges, in timp ce efectuau, la domiciliul lui Ovidiu C., o tranzactie ce avea ca obiect vanzarea a 90.000 de tigarete, de diferite marci.
Actiunea a fost sprijinita de forte ale Serviciului Politiei pentru Interventie Rapida si politisti criminalisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arges, precum si de specialisti ai Biroului Vamal Teritorial Pitesti.
In urma descinderilor la domiciliile suspectilor, politistii au ridicat, in vederea cercetarilor, 20.000 de lei, 4.200 de euro si 11 telefoane mobile.
Din investigatiile efectuate a rezulta ca cei doi suspecti, impreuna cu un altul, Sorin B., de 37 de ani, din comuna Moravita, judetul Timis, in perioada martie - august a.c., s-au ocupat de procurarea tigarilor de contrabanda din Republica Serbia, transportul si depozitarea in municipiul Pitesti, la mai multi distribuitori locali si aprovizionarea regulata a ,,pietei negre" din Pitesti.
Continuand cercetarile, la data de 8 august a.c., cu sprijinul politistilor Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si al ofiterilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.), a fost identificat si prins Sorin B.
Pana in prezent, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 ore fata de Ovidiu C. si Cristian D., pentru savarsirea infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat si contrabanda.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale.