La Caranasebes a avut loc recent un accident grav. Un motociclist care participa la concurs si trei persoane din public au fost accidentate de o masina care a intrat pe pista de concurs.
"Ungur Cristian, fiul unui cunoscut doctor local, a accidentat patru persoane, ruland neautorizat cu un Alfa Romeo de culoare rosie, cu numarul de inmatriculare CS 23 CRI, pe aeroportul din Caranasebes in timpul desfasurarii etapei a doua a Campionatului National de Viteza", potrivit unui comunicat trimis de ofiterul de presa al Federatiei Romane de Motociclism, Marc Sandu.
Din comunicat mai reiese ca in momentul in care directorul de concurs a observat masina a oprit startul copiilor de la clasa Juniori 2 şi a solicitat scoaterea masinii de pe pista. Soferul a facut un tur de pista pe contrasens si desi i s-a semnalizat sa opreasca, acesta a accelerat si a trecut printre copiii opriti in grila de start, cu peste 100 km/h.
Printre victime s-a aflat si tanarul pilot Cazacu Catalin de la Taifun Racing, campion national la motociclism.
Si cunoscutul pilot Ionel Pascota a fost victima unui accident, insa el nu a fost lovit de soferul teribilist, ci motocicleta pe care o conducea a luat foc in timpul concursului.
Cursa tanarului nu s-a incheiat, el continuandu-si "cursa" cu viteza spre Muntele Mic. Sportivii au plecat in urmarirea sa cu masini si motociclete. Primarul din Valiug a avut o tentativa de a-l opri pe Cristian Ungur cu un microbus Mercedes pus de-a lungul drumului, pe care tanarul l-a tamponat.
"Au fost aduse la noi patru persoane, barbati ce au pana in 40 de ani. Doi dintre ei au fost in afara oricarui pericol. Un timisorean, care a avut o fractura craniana si o fractura la gamba, a fost transportat la un spital din Timisoara. La noi mai este un barbat cu o contuzie abdominala, fiind sub obseravatie, stabil", a declarat Borceanu Gheorghe, medic la Spitalul Caransebes.
Martorii spun ca in masina se aflau doi tineri si nu isi explica gestul lor.
"Suntem socati. Nu stim de ce au intrat cu masina pe pista. Un comisar de traseu si un prieten de-al nostru au fost luati in plin pe capota masinii", a declarat Sorin Stanca, unul dintre martorii accidentului.
Cristian Ungur este cercetat pentru vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului.
"Inca se fac cercetari la Politia Caransebes, iar tanarul este audiat. Se fac cercetari pentru acuzatiile de vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului cu o imbibatie alcoolica in sange de 0,80 de miligrame la mie si parasirea locului accidentului fara instiintarea organelor de politie.
In functie de rezultatele cercetarilor, politistii vor decide daca se va emite ordonanta de retinere", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Caras-Severin, Ancuta Carbunaru.