Un agent din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut risca sa fie destituit din functie dupa ce diploma de bacalaureat prezentata la angajare a fost anulata de instanta de judecata pe motiv ca ar fi falsa. Decizia a fost pronuntata pe 25 octombrie, de Judecatoria Botosani, insa nu este definitiva si poate fi atacata in recurs la Tribunal.
Cazul a fost scos la iveala dupa ce conducerea Politiei de Frontiera a dispus verificarea documentelor de studii pentru toti angajatii. Atunci s-a descoperit ca Sandu Nicorici de 30 de ani, angajat din 2002, a prezentat la o diploma de bacalaureat obtinuta in 1999 la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti, pe care ar fi obtinut-o prin intermediul unui unchi de-al sau, fara sa urmeze cursurile respectivei unitati de invatamant. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani si Directia Generala Anticoruptie, insa barbatul s-a declarat nevinovat. Totusi, anchetatorii au stabilit ca diploma facea parte dintr-un lot de 75 de documente ridicate in 1999 de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti de fostul secretar al liceului, Ioan Dumitrescu, nedepuse in evidenta unitatii de invatamant si vandute ulterior doritorilor.
Pe baza acestor concluzii, agentul a fost scos de sub urmarire penala si amendat cu 1.000 de lei. In schimb, procurorii au solicitat anularea diplomei false in instanta. Daca hotararea ramane definitiva, agentul risca sa fie destituit intrucat nu mai indeplineste conditiile de studii.
In toti acesti ani Sandu Nicorici a obtinut numai calificativul "foarte bine", iar la toate testele si examenele a primit note dintre cele mai mari.